Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRT na udaru

Emisija Elizabete Gojan najgledanija i najkritiziranija

10.05.2013., Hypo centar, Zagreb - 20. Dreft Fashion Week Zagreb 2013./2014., druga vecer, Elizabeta Gojan.
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
16.02.2015.
u 21:55

Odgovor HTV-a:
 Analizirat ćemo prigovore i vidjeti jesu li opravdani. Utvrdimo li propuste, bit će sankcija

Osim same inauguracije novoizabrane predsjednice, jučer je tema bio i HTV-ov prijenos s Markova trga i emisija, odnosno način na koji ju je vodila Elizabeta Gojan. Nezadovoljstvo se izražavalo pozivima HRT-ovoj Službi za gledatelje, ali i obraćanjem Vijeću HRT-a, a pronio se glas da je reagirao i dio novinara HTV-a.

Protestni mailovi

Mnogi su smatrali i krajnje neukusnim kada je, vozeći se u uspinjači, Kolinda Grabar-Kitarović zamolila da se kamere nakratko ugase da bi obrisala cipele, no HTV-ova kamera na trenutak se ipak opet uključila i "uhvatila" predsjednicu zadignute noge.

– Vijeće je dobilo desetak protestnih e-mailova gledatelja od kojih dio najavljuje i otkazivanje pretplate. Kritizirajući emisiju i voditeljicu, gledatelji upotrebljavaju izraze: neprofesionalno, ispod svake profesionalne i ljudske razine, sramotno... Prigovore novinara HTV-a zasad nismo dobili. Zatražio sam sastanak s ravnateljem Programa HRT-a i glavnim ravnateljem, Runjićem i Radmanom – kazao nam je čelnik Vijeća Bruno Kragić dodavši da će ovaj slučaj biti tema i na idućoj sjednici Vijeća. Inače, prema neslužbenim podacima o ukupnoj gledanosti, prijenos HTV-a 1 gledalo je 17,1% gledatelja, Nove TV 8,7%, HTV-a 4 3,6% i RTL-a 3,3%. Na podatak o najgledanijem prijenosu pozvala se i šefica HRT-ova Informativno-medijskog servisa Lamija Alečković.

– Govorimo o kolegici koja je do sada odlično odradila mnogo velikih projekata. Moja je odluka bila da upravo ona vodi emisiju prijenosa inauguracije jer je isto to sjajno odradila i prije pet godina. Prigovore novinara iz kuće nisam dobila – kazala je L. Alečković. Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić najprije je rekao da je ponosan na cijeli uredničko-produkcijski tim koji je odradio odličan posao, što potvrđuju i podaci o najvećoj gledanosti. Prigovore, kaže, nije vidio, no da i on čuje kako se sada diže graja te da ima zapjenjenih komentara o tome da je bilo kršenja profesionalnih standarda.

– Ja ih nisam vidio, no analizirat ćemo sve reakcije i za nekoliko dana donijeti zaključke. Ljudi mogu biti nezadovoljni, ali treba vidjeti je li to nezadovoljstvo opravdano. Ako utvrdimo da je propusta bilo, sankcionirat ćemo ih – reče Runjić. Nekadašnja šefica Programa HTV-a Hloverka Novak Srzić ističe da je riječ o nečem nedopustivom.

Građanska pristojnost

Bila je riječ o ponižavanju novoizabrane predsjednice. Bilo je to ispod osnovne građanske pristojnosti. Nitko nikada na HTV-u nije tako ostrašćeno radio inauguraciju. U takvoj emisiji očekuje se vrhunski profesionalizam jer se taj program ne radi za svoje istomišljenike – kazala je H. N. Srzić. Elizabeta Gojan žestoko je uzvratila riječima: – Na osobnu harangu Hloverke Novak-Srzić i njezinih "hloverkića" moj su odgovor podaci o gledanosti. Kada bih ja imala vremena kao Hloverka hodati okolo s peticijom i skupljati potpise protiv njezinih negledljivih i stranački obojenih priloga, sigurna sam da mi jedan list papira s kojim ona korača ne bi bio dovoljan. 

>> Inauguracija sa sadržajem, emocijama i mjerom 

>> Htjeli bi da već prvog dana ukloni Titovu bistu s Pantovčaka

Na kojem ste programu vi pratili inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović?

Komentara 336

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
22:03 16.02.2015.

to što je gojanica napravila vrhunska je sramota za HRT... neprofesionalno, tendenciozno, na trenutke pučkoškolski bezobrazno... ispod svakog kriterija..

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
22:15 16.02.2015.

sjetite se elizabetine emisije s lepom brenom ... podilaženja, smijeha, degutantne patetike... i usporedite to s otrovnim i perfidnim doskočicama ("alfa ženka koja vozi traktor i muze krave")... i jasno vam je s kakvim tipom osobe imate posla.

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
22:08 16.02.2015.

Sramotno, jadno i bijedno ! To je moj komentar na HRT i na vođenje nedostojno bilo kakve manifestacije osim vatrogasnih zabavnih večeri !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije