Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA POJAČANJA

Dinamo bi Rumunja Matela i Portugalca Yazaldea

Yazalde Pinto Gomes
Foto: PA/Pixsell
29.04.2014.
u 19:00

Dinamo je zainteresiran za dvojicu igrača Astre: rumunjskoga desnoga braniča Alexandrua Matela (24) i portugalskoga napadača Yazaldea (25).

Dinamovi skauti razletjeli su se Europom skupljajući informacije o potencijalnim pojačanjima. Damir Krznar bio je u Mostaru, Vlado Kasalo u Švicarskoj (Zürich - Luzern, Basel - Grasshopper), Igor Cvitanović u Španjolskoj prateći stopera Gijona Roberta Canellu (26), a jedan od članova stručnoga stožera zadužen je i za rumunjsku ligu.

Vrijede dva milijuna eura

Tako je čak i predsjednik rumunjskog prvoligaša Astre Giurgiu (drugi na ljestvici), Dinu Gheorghe, u tamošnjim medijima otkrio da su zagrebački Dinamo, Stuttgart i Toulouse poslali svoje izvidnice na kup-utakmicu Astra – Petrolul. Dinamo je zainteresiran za dvojicu igrača Astre: rumunjskoga desnoga braniča Alexandrua Matela (24) i portugalskoga napadača Yazaldea (25). Matel je rumunjski reprezentativac, procijenjen je na dva milijuna eura, a Dinamo ga vidi kao konkurenciju Ivu Pintu.

Yazalde također vrijedi dva milijuna, na posudbi je iz portugalske Brage, a ove sezone postigao je samo šest pogodaka. Saznajemo da ga želi i budući rumunjski prvak Steaua, dakle, očito ima neku vrijednost.

Oreščanin promoviran

Dinamo ima trojicu skauta: Vladu Kasala, Zvjezdana Cvetkovića i povremeno i šefa škole Marijana Vlaka. Šuška se, međutim, da se Vlaku trese stolac u školi, te da bi na ljeto na njegovo mjesto trebao uskočiti novi čovjek. Mamićevo nezadovoljstvo kulminiralo je nakon kraha juniora, tek četvrtih u prvenstvu, za što je već otkazima platio trenerski dvojac Gojun – Oreščanin.

Zanimljivo, spomenuti Siniša Oreščanin za svoj predani rad u Dinamu već je nagrađen premještajem u stožer reprezentacije igrača do 19 godina!

Vlak je protekle zime pokušao povući neke poteze u školi (postaviti Marija Cvitanovića na čelo juniora), no Mamić mu je zavezao ruke i tako u startu skresao ovlasti. Legendarnome vrataru, međutim, na ruku ide što rezignirani gazda nema novo rješenje za šefa škole. Za sada...

>> Fran Brodić: Ne bih komentirao priče o odlasku iz Dinama

Komentara 5

MA
magnum2013
09:53 30.04.2014.

Evo počele su "stručne" predradnje za prelazni rok. Spomenem li imena novinara, prisati će mi opet komentar, ali zar vam već nije glupo kolike nebuloze objavljujete. Kome ovo treba?

Avatar mohito
mohito
09:10 30.04.2014.

nadam se da je ovo jos jedna dezinformacija u stilu dasovica, jer ova dvojica su po statistikama stvarno bezveznjaci, posebno ovaj yazalde - kolko sam cital taj je prakticno cijelu karijeru (od 2009) na posudbama (promijenil 4 kluba, od drugoligasa do najlosijih klubova u portugalskoj prvoj diviziji, i sad u rumunjskoj)- samo se 2012. vratil i odigral 17 utakmica za bragu B (rezevnu ekipu brage) i tam u 17 tekmi dal 1 gol (?!?), a kaj je najgore ni u tim malim klubovima kojima je posudjen ne zabija ( 7 golova u dve zadnje sezone ) - dakle bezveznjak od napadaca, ima kod nas u drugoj i trecojligi boljih…za ovog rumunja kaj igra beka ne znam, al ni taj ne ulijeva neko povjerenje - jasno da dinamo nema love dovest nekakva imena, ali bas zato i ne treba bacat dve milje za ovog portugalca koji je promijenil 4 kluba na posudbama i svuda se dokazal ko ocajan napadac, a pinto je dobar i dat jos 2 milje za igraca koji bi mu bil zamjena je isto bacanje love…treba nac prave stopere, i jos ponekog napadaca, a narocito jednog razigravaca jer tu smo tanki (antolic je los, huseinovic je teski promasaj i uopce nije za dinamo, brozovic nije fantazista, a mali halilovic odlazi - pitanje je i dal ce ademi ostat )…ali sad je pocelo nagadjanje, pa ce se u slijedecim danima pojavljivat kojekakva imena...

AS
asi2013
07:12 30.04.2014.

Dinamo kupuje igrače niže klase, ali još uvijek bolje od poletaraca koje ima, ili starijih, koje imaju drugi klubovi i gleda tko će postati zvijezda od njegovih mlađih, da zaradi koji milion eura. Vrhovni cilj im je plasirati se iz kvalifikacija za Ligu prvaka i dobiti desetak milijuna eura. Inače, tamo će opet biti kanta za nabijanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije