Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napušta Lokomotivu?

Ante Čačić ostao je jedini kandidat za izbornika Hrvatske!

Zdravko Mamić, Ante Čačić, GNK Dinamo (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
18.09.2015.
u 15:22

– Dugo sam u nogometu, svoju trenersku karijeru gradio sam postupno. Imam određeno iskustvo, pa bi vođenje reprezentacije bila kruna moje dosadašnje karijere – rekao je nedavno Čačić.

Ante Čačić u nedjelju će, prema još uvijek nepotvrđenim, ali sve izvjesnijim informacijama, voditi posljednju utakmicu na klupi Lokomotive, a nakon toga preuzet će kormilo hrvatske nogometne reprezentacije. Iako je Zoran Vulić (s kojim će se sučeliti u nedjeljnoj utakmici) dobro kotirao u posljednje vrijeme, u tijesnoj utrci pobijedio je Čačić.

Romeo Jozak proteklih je dana razgovarao s potencijalnim kandidatima, ali nakon razgovora s trenerom Lokomotive, odluka je pala.

– Dugo sam u nogometu, svoju trenersku karijeru gradio sam postupno. Imam određeno iskustvo, pa bi vođenje reprezentacije bila kruna moje dosadašnje karijere – rekao je nedavno Čačić.

U karijeri je bio pomoćnik u reprezentaciji do 21 godine, ali i pomoćnik Iliji Lončareviću u stručnom stožeru Libije. Od klubova je vodio Zadar, Dubravu, Inter Zaprešić, Osijek, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, Dinamo, Lokomotivu, Maribor...

Čačić iskustva ima na pretek, iako mu mnogi kao minus spočitavaju činjenicu da je (gotovo) cijelu karijeru proveo u HNL-u te da se neće znati nositi s velikim zvijezdama u reprezentaciji. Drugi teret zasigurno će mu biti i činjenica da je Mamićev čovjek.

– Ako smo imali Bilića, Štimca, Kovača, početnike, ne razumijem zašto bi sad Ante Čačić bio upitan kao čovjek s bogatim iskustvom i impresivnim personalityjem, izjavio je nedavno Zdravko Mamić, a sada se pokazalo da je njegova riječ poput zapovijedi.

Već se nagađa kako će od početka tjedna, kada će ova odluka biti i službeno objavljena, Sreten Ćuk preuzeti Lokomotivu.

>>'Ako smo imali početnike Bilića, Štimca, Kovača, zašto bi iskusni Čačić bio upitan?'

>>Čačić o mogućem preuzimanju repke: Nisam iznenađen, zašto bih bio?

Komentara 65

CR
crocro
15:44 18.09.2015.

Tužna je spoznaja da je gosp. Čačić jedini preostali kandidat za izbornika. Nije se proslavio u klupskim takmičenjima. On je također čovjek koji voli eksperimentirati i improvizirati. Nije nogometni znalac kakav je potreban za nogometnu reprezentaciju a pitanje je kakav će biti autoritet među igračima i koliko će ga igrači prihvatiti. Igrači mogu prihvatiti samo one s vrhunskim rezultatima tj. onim rezultatima koji su trenutačno bolji od rezultata igrača. Ne zaboravite, radi se o reprezentaciji a ne nekom nižerangiranom klubu poput Lokomotive i sl. Ja bih volio da s njim reprezentaciji ima uspjeh i da je dovede opet među top 10 na svijetu. Kada se radi o grupi zvijezda koji su zapaženi u najboljim europskim klubovima, onda ta grupa zvijezda sumnja u pravilnu koncepciju igre na terenu, naročito ako nema rezultata. Zato mislim da je postavljanje gosp. Čačića za izbornika potpuni promašaj i postavlja se pitanje što će se dogoditi ako samo jedna i to prva utakmica Hrvatske završi rezultatom koji nije adekvatan sastavu kojeg čine vrhunski igrači. U tom slučaju trenutačno bi naglavačke trebali biti izbačeni i izbornik a i oni odgovorni koji su ga postavili i to kolektivno, jer se to ne bi tumačilo kao slučajnost, već zbog neznanja, činjenja namjerne štete Hrvatskoj reprezentaciji samo da bi netko privilegiran bio u dobro plaćenoj fotelji. Bez obzira na rezultate na terenu. Vrsni trener, koji ima autoritet i kojeg cijene i prihvaćaju igrači do danas bi vratio Hrvatsku na mjesto gdje zaslužuje a to je top-10 u svijetu. Zašto? Pa zato jer ima igrače kojima se klanjaju u njihovim matičnim klubovima. I sada će te igrače voditi trener Lokomotive. A zašto Lokomotive? Pa zato jer nije sposoban biti trener Dinama? A tko nije sposoban biti trener Dinama, pa kako može imati poštovanje među igračima u reprezentaciji. Sada će on Modriću i Rakitiču i Mandžukiću dati upute kako da se kreću po terenu i što im je zadaća. Šteta, velika šteta.

SA
SI aka SI
15:35 18.09.2015.

ako je on jedini kandidat, onda najbolje da se ukine zanimanje nogometni trener. Ili su to novi spinovi i posljednje ispitivanje mišljenja nas jadnika koji "mislimo" da o nečem odlučujemo

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
15:36 18.09.2015.

Složene su kockice: Sopić preuzima Dinamo II, Ćuk preuzima Lokomotivu, a Čačić preuzima repku. Tako je reprezentacija i službeno postala Mamićeva prćija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije