Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Začina nikad previše

Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje

shutterstock
09.12.2020.
u 14:30

Nema veze što nema adventa, u kuhanom vinu možete uživati i u vlastitom domu.

Iako adventa nema, u kuhanom vinu možete uživati - pripremite ga sami kod kuće. Jednostavno je, brzo gotovo i moglo bi se reći da ne možete pogriješiti, pogotovo ako se držite ovih nekoliko savjeta.

Prvo, ne biste trebali zanemariti kvalitetu vina samo zato što ga kuhate. Iako se možete poslužiti nekim jeftinijim, to ne znači da u lonac možete staviti bilo što. Primjerice, vino koje već neko vrijeme stoji u hladnjaku. Obavezno otvorite novu bocu.

Dom za starije postao je viralni hit: Pozivaju sve da njihovim korisnicima pošalju pismo. 😍

Pripremite sve začine i zapamtite - ne može ih biti previše. Jedini savjet je da ne koristite one u prahu jer tako nećete postići puni okus, a u napitku bi moglo biti sitnih komadića i grudica. Koristite limun, naranču, a možete i mandarinu. Igra s okusima uvijek je zabavna, pa slobodno posegnite za šljivama ili jabukama. Štapić cimeta je nezaobilazan, klinčić također. Možete staviti zvjezdasti anis koji ima ljutkasto slatkastu aromu i preporučuje se za obogaćivanje arome raznih tijesta i slastica, kao i napitaka u vrijeme blagdana. Muškatni oraščić i vanilija savršeno će se stopiti s ostatkom začina.

Sada u lonac stavite oko 150 do 200 ml vode, a zatim dodajte sve začine i šećer - najbolje bi bilo koristiti smeđi. Nakon što ste pustili da se to kuha nekoliko minuta, vrijeme je za glavni sastojak - vino. Nemojte ga kuhati na prejakoj vatri.

Vino možete poslužiti u božićnim šalicama ili čašama, s štapićima cimeta i kriškom naranče, a savršeno ide uz domaće medenjake.

Kuhano vino je klasik, ali kuhani gin je ono što bi ga lako moglo zamijeniti:

1/1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije