Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJIGA

Zanimljivo napisan roman o prešućivanju

blum
arhiva
20.03.2010.
u 15:01

Ovo nije tek jedna u nizu knjiga koja se bavi tragičnim i dugoročnim posljedicama onog što se za vrijeme Drugoga svjetskog rata zbivalo u samoj Njemačkoj, već zanimljivo pisan roman o prešućivanju.

Ovo nije tek jedna u nizu knjiga koja se bavi tragičnim i dugoročnim posljedicama onog što se za vrijeme Drugoga svjetskog rata zbivalo u samoj Njemačkoj, već zanimljivo pisan roman o prešućivanju.

Ono opće omogućilo je postojanje koncentracijskih logora, a ono osobno priuštilo je glavnoj junakinji život (srećemo je u vrlo zreloj dobi) obilježen mišlju da joj je otac nacistički oficir.

Istina ne može biti dalje od toga, a njezina majka – ona je poznaje samo kao strogu ženu s kojom nema komunikacije – istinska je heroina pokreta otpora koja zbog zla što ga je pretrpjela ne može iskoračiti u normalan život, čak ni u obećanoj zemlji – Americi.

Jenna Blum svoj roman “Oni koji nas spase” (Ljevak, urednik Nenad Rizvanović, prijevod Saša Stančin, 149 kn) gradi oko dvije žene. Obje je zauvijek obilježio rat i nijedna od njih ne uspijeva stvoriti ni privid normalnog života. No to je i knjiga koja postavlja pitanja o poslušnim Nijemcima i na njih hrabro odgovara. Bilo ih je, naravno, ali bilo je i onih spremnih na najveću žrtvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije