Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura

Lušetić obećao vratiti 11 milijuna kuna nezavisnim projektima

PXL_120314_1344
PIXSELL
22.03.2012.
u 16:41

Napravit će se revizija dotacija u skladu s preporukama stručnih vijeća, potvrđeno je u Gradskom uredu

Čini se da je uspio pritisak niza nezavisnih kulturnih udruga koje su razotkrile mutne poslove u zagrebačkom Gradskom uredu za kulturu, gdje su se ove godine dotacije ponovno dijelile mimo preporuka stručnih vijeća, a u tom je procesu negdje nestalo više od 11 milijuna kuna!

O sličnim se problemima, uz otvorene optužbe za nepotizam i sukobe interesa, govorilo i prije.

 Prijelomni trenutak dogodio se ove godine, kad je revoltirani predsjednik Vijeća za nezavisnu kulturu i kulturu mladih Mario Kovač javno objavio dokumente iz kojih je bilo vidljivo da se gradski ured u raspodjeli sredstava oglušio na sve preporuke struke.

 Kao posebni problem istaknute su vrlo velike dotacije kazalištu Komedija, u kojem je donedavno radio zamjenik pročelnika Tedi Lušetić, te 150.000 kuna dodijeljenih tvrtki Neki Daniels d.o.o. repera Nereda, čija prijava nije ni došla do nadležnog vijeća.

 Kao poseban problem mnogi su uočili i fantomski portal Kulturauzagrebu.hr urednika Zlatka Vidačkovića, koji u vrijeme dodjele sredstava nije ni bio predstavljen, ali je svejedno dobio gotovo trećinu sredstava predviđenih za kulturne portale.

 Kovača je podržala i predsjednica Vijeća za međunarodnu suradnju Naima Balić, koja je istaknula da su sredstva dodjeljivana nedorečenim projektima velikih institucija, dok su ignorirani vrsni programi s nezavisne scene.

 Tedi Lušetić jučer je udrugama obećao reviziju dotacija u skladu s preporukama stručnih vijeća te usmjeravanje nestalih milijuna onima kojima su namijenjeni.

Komentara 6

AU
autoritet
16:56 22.03.2012.

Jesu ovi normalni?!?! Ljudi gladuju, bolnice se urušavaju, nema dječjih vrtića, a oni nekakvim samozvanim kulturnjacima trpaju u džep 11 MILIJUNA naših kuna?!

AM
amato
18:21 22.03.2012.

Mene interesira da li će taj čovjek odgovarati. Jer on je uhvaćen u pokušaju prijevare. Ako sam dobro shvatio. A za to se odgovara kazneno.

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
18:41 22.03.2012.

11 milja kuna ovim ******??????????? A sirotinja neka jede kolače.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije