Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Blaževiću

'To o bombi na lokal Horvatinčića, to je sve rekla-kazala'

Vojislav Blažević
Anto Magzan/PIXSELL
03.07.2013.
u 21:16

Drukčiji iskaz - U istrazi je kazao da mu je Vojo rekao da je bacio bombu kod Horvatinčića.

– Dok smo stajali na autobusnoj stanici, taj je striček (tako je nazvala okrivljenog, nap. a.) rekao: “Bomba, bomba” i tjerao nas je da bježimo. Utrčali smo u pothodnik.

Tata, pukla je bomba

Zadnje što sam vidjela prije eksplozije bilo je da je stajao leđima okrenut mjestu eksplozije. Nije mi bilo jasno zašto nije trčao s nama u pothodnik – svjedočila je maloljetna djevojka (17) na suđenju Vojislavu Blaževiću, optuženom da je u siječnju podmetnuo dvije eksplozivne naprave u Zagrebu. Svjedočila je u prisutnosti više stručne suradnice i u očevoj pratnji. Te noći, 11. siječnja vraćala se kući oko ponoći i na stanici je vidjela čovjeka kako razgovara na mobitel. To je bio Blažević, što ni on nije sporio u obrani.

Sjeća se da je na glavi imao kapu i torbu preko ramena. Pitala ga je je li čuo za eksploziju otprije dva dana, a on je uzvratio: “Ne znam, nisam odavde, nemam pojma o tome”. Kad su na stanicu došli mladić i djevojka, nastavila je s njima razgovarati. Malo prije eksplozije, kad su izašli iz pothodnika, u magli je na drugoj strani vidjela čovjeka u kožnatoj jakni. Od eksplozije je osjetila podrhtavanje tla i u šoku je ocu na mobitel rekla: “Ej, tata, bomba je pukla”. Svjedočio je i Vinko Fabekovac koji je Blaževića upoznao 90-ih, kad je Blažević radio u pošti i tada mu je pomogao spojiti telefon.

Tada je Blažević dolazio k njemu na piće, a onda su se ti susreti prorijedili i u zadnjih 15 godina vidio ga je jednom ili dvaput.

“Mislio sam da se šali”

No Fabekovac nije ostao pri svom iskazu iz istrage kad je tužiteljstvu rekao: “Sjećam se da je 1992./93. u kafiću Vojo pred Daliborom Ciglarom rekao da je bacio ručnu bombu ispred Horvatinčićeva restorana Babilon. Mislio sam da se šali pa sam pitao Dalibora je li to točno, a on mi je rekao da jest”. No jučer je promijenio ploču: “To je sve rekla-kazala”. Zatim je objasnio:

– U mojoj birtiji u vrijeme rata svi su pričali svašta, i da su radili ono što jesu i ono što nisu. Možda je Vojo i rekao nešto takvo. Bio sam u konfuziji na policiji i kod tužitelja, ali rekao sam im: “Ja sam dragovoljac i, da je Blažević radio nešto protiv moje države i da to znam, ne bih se družio s njim”.

>>\'Od eksplozije ništa nisam vidio, samo prašinu i maglu\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije