Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROUČITE

Zagrepčani, oprez! Neke autobusne linije od sutra voze po novom redu vožnje

Zagreb: Autobusi ZET-a
Matija Habljak/PIXSELL
10.03.2024.
u 19:00

A ZET se u posljednje vrijeme susreće s brojnim problemima, napose nedostatkom vozača

Početak novog tjedna donosi promjene u autobusnom prometu ZET-a. Naime, od sutra linije 168 (Savski most - Ježdovec - Prečko) i 236 (Kampus - Čavićeva) prometovat će radnim danima prema novom voznom redu koji je dostupan na web stranici gradskog prijevoznika. 

Također, sutra će tramvajska noćna linija 33 (Savišće - Gračansko dolje) prometovat će do terminala Mihaljevac. Kako bi se osigurala prometna povezanost između Mihaljevca i Gračanskog dolja, od ponedjeljka se uvode noćni polasci autobusne linije 233 (Mihaljevac - Markuševec). Novi vozni red autobusne linije 233 dostupan je na www.zet.hr.

A ZET se u posljednje vrijeme susreće s brojnim problemima, napose nedostatkom vozača. Iskusni nerijetko odlaze za boljim uvjetima rada, nerijetko i u druge države, zbog čega su za upravljačem često mladi i neiskusni vozači. A da bi doskočili problemu nedostatka vozača, istaknuo je predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović, ne isključuju opciju uvoza stranih radnika. Planove  tom smjeru još nisu radili. Domaće radnike planiraju privući boljim primanjima i uvjetima. No, u utrci za radnicima zapošljavaju se mladi koji nemaju potrebno vozačko iskustvo.

VEZANI ČLANCI: 

-I u Europi imamo problem s mladim ljudima imamo problem s educiranim kadrovima koji su voljni raditi i to se odražava i na kadrove u ZET-u. Nisu oni jedina djelatnost koja je deficitarna u smislu broja kvalitetnih i dobrih ljudi koji to mogu obavljati- dodao je Marko Ševrović, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. 

VIDEO: U Zagrebu kršteno osmero filipinske djece

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije