Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija

Zmajlović preživio na čelu Skupštine, nova sjednica 27. prosinca

Mihael Zmajlović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
20.12.2017.
u 19:08

U HDZ-u tvrde da većinu imaju i da vlast u Županiji mogu preuzeti kada budu htjeli, što, kažu, planiraju i učiniti na idućoj sjednici

Mihael Zmajlović ostaje do daljeg šef Skupštine Zagrebačke županije. Iako su HDZ i partneri – HSLS, HSU, Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365, HNS i nezavisni zastupnici tvrdili da imaju većinu da ga sruše s te pozicije, Zmajlović je jučerašnju sjednicu “preživio” iako se na dnevnom redu našao zahtjev za njegovom smjenom. Međutim, kako doznajemo, o toj se točki nije glasalo jer su HDZ-ovci i partneri zatražili da se sjednica prekine i da se odgodi za 27. prosinca. A što su s novom većinom za koju tvrde da je imaju i izglasali.

– Apeliram na vijećnike Skupštine Zagrebačke županije da pokažu dostojanstvo i odgovornost te da ne sudjeluju u ovom igrokazu HDZ-a. To da se sjednica odgađa na 27. prosinca jasno pokazuje kako je ovdje posrijedi evidentna politička trgovina. Tko i za kakve interese licitira i trguje sa Zagrebačkom županijom? je li to legalno i zakonito. Iz aviona je vidljivo da ovo što radi HDZ nisu nimalo čista posla – poručio je Zmajlović.

Iz HDZ-a poručuju kako većinu u Skupštini imaju, što su pokazali i jučerašnjom promjenom dnevnog reda, na koji su dodali i točku o Zmajlovićevoj smjeni s čela Skupštine.

Kažu kako je to dokaz da mogu preuzeti vlast u Skupštini kada hoće, a to će, kažu i učiniti već u nastavku zasjedanja 27. prosinca, kada će prva točka biti upravo Zmajlovićeva smjena.

Na pitanje zbog čega to nisu učinili odmah, uzvraćaju – radi mira u kući. Tumače, naime, da im namjera nije sukob s HSS-ovim županom Stjepanom Kožićem, s kojim su godinama bili u koaliciji. Očekuju da će se suradnja obnoviti, iako župan nije sklon prihvatiti njihove amandmane na proračun teške oko 15 milijuna kuna. Podsjećaju da im je novi Zakon o lokalnoj samoupravi, poznatiji kao lex šerif, omogućio da sami izmijene proračun, za što imaju dovoljno ruku. Iz HDZ-a najavljuju kako će to i učiniti, uvjereni su da županija može financirati sve predložene stavke, a pokaže li se suprotno, i sami će, kažu, predložiti rebalans proračuna.

– Danas smo razgovarali s Kožićem više od sat vremena i to smo mu rekli. On je predložio da se primjena amandmana odgodi, no mi nismo skloni tome. Smatramo nelogičnim da je Zagrebačka županija jedina jedinica koja ne daje ni lipe za novorođeno dijete – kazao nam je jedan HDZ-ov zastupnik.

Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

Mihael Zmajlović
1/59

Komentara 1

DU
Deleted user
19:38 20.12.2017.

Politicari svih nivoa bave se spletkarenjem a misao vodilja u tim radnjama im je kako se domoci novaca poreznih obveznika u cemu su vrlo uspjesni bez konkretnog rada zive kao lordovi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije