Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Barišić:

'HDZ ne kupuje vijećnike, nego nam prilaze nezadovoljni HSS-ovci'

Dražen Barišić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.12.2017.
u 15:19

HDZ ne radi nikakvu kupoprodaju niti razgovara s bilo kojim vijećnikom, poručio je gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić

Čelnik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić rekao je u petak da HDZ ne kupuje vijećnike, nego im prilaze nezadovoljni HSS-ovci, čime opovrgava tvrdnje HSS-ovca Kreše Beljaka i SDP-ovca Mihaela Zmajlovića da HDZ kupuje njihove vijećnike u Skupštini Zagrebačke županije nudeći im posao. 

Ocijenio je postoje duboke podjele unutar HSS-a i na nacionalnoj razini i na razini Zagrebačke županije, zbog čega je kod njih "nervoza sve veća", što rezultira "neargumentiranim i klevetničkim nastupima njihovih čelnika".

HDZ ne radi nikakvu kupoprodaju niti razgovara s bilo kojim vijećnikom, poručio je gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić.

HDZ je pojedinačno najjača stranka u županiji i prilaze nam nezadovoljni HSS-ovci, rekao je.

Jasminka Mataušić nam je prišla, ali će ostati nezavisna vijećnica, a SDP i HSS ostali su bez većine u Skupštini, istaknuo je.

Dodao je da su na izborima osvojili 21 mandat pa je, po njegovu mišljenju, "vrlo zanimljivo kako su došli do većine od 26 zastupnika u Skupštini". Pozvao je da se istraži kako su se zaposlili nezavisni vijećnici koji su poduprli Zmajlovića za predsjednika Županijske skupštine, koji su "slučajno zaposleni u tvrtkama u vlasništvu Zagrebačke županije ili u komunalnom poduzeću u Jastrebarskom".

Barišić je poručio kako nema nikakvih problema s tim da protiv njega dignu kaznene prijave, ali, dodao je, onda poziva mjerodavne institucije da istraže sve, uključujući i navode koje je iznio.

Istaknuo je da sada imaju 26 potpisa vijećnika u Skupštini koji sada žele preuzeti vlast u Zagrebačkoj županiji.

Rekao je da je Zmajlović u srijedu sat i pol prije početka iznenada otkazao sjednicu, uz obrazloženje da nije održana dovoljno duga javna rasprava o prijedlogu proračuna. Barišić je istaknuo da je javna rasprava provedena u skladu s procedurom te da Zmajlović tom odgodom "ne hladi vruće HDZ-ove glave, nego samo čuva svoju fotelju, i to kao predstavnik manjine u Skupštini Zagrebačke županije".

Činjenicu da se župan Stjepan Kožić, iako najavljen, nije pojavio na konferenciji za novinare, Barišiću govori da je ipak riječ o nekakvom sukobu između Beljaka i Kožića, ali i unutar same koalicije.

Na pitanje je li im sljedeći korak rušenje župana Kožića, Barišić je odgovorio kako oni poštuju činjenicu da su ga birači neposredno izabrali velikom većinom.

"To je župan s kojim smo radili i donedavno bili u koaliciji i smatramo da je dobar župan. Ostavljamo mogućnost da, ako se nađemo na zajedničkim projektima, u kohabitaciji vrlo dobro i korisno radimo. Nisu nam u interesu fotelje, vlast i rušenje nekoga, nego da naša županija dobro i kvalitetno živi", zaključio je Barišić, koji župana Kožića svrstava među nezadovoljne Beljakovim vođenjem HSS-a.

Komentara 16

BI
bimbo10
18:24 01.12.2017.

pajser Bljak će uništiti HSS kakve veze on ima sa ponosnom seljačkom strankom da mi je znati...jadno

BI
bimbo10
18:26 01.12.2017.

Beljak je čisti ljevičar i bolje mu da ode u SDP...HSS nek pusti čestitim ljudima koji ne privaljuju u automobile

OB
ObrenM
17:36 01.12.2017.

Nakon izlaska iz neke stranke trebalo bi zakonski onemoguciti prelazak u drugu stranku bar za godinu dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije