Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HDZ ne kupuje vijećnike, nego nam prilaze nezadovoljni HSS-ovci'

HDZ ne radi nikakvu kupoprodaju niti razgovara s bilo kojim vijećnikom, poručio je gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić
01. prosinca 2017. u 15:19 16 komentara 985 prikaza
Dražen Barišić
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Čelnik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić rekao je u petak da HDZ ne kupuje vijećnike, nego im prilaze nezadovoljni HSS-ovci, čime opovrgava tvrdnje HSS-ovca Kreše Beljaka i SDP-ovca Mihaela Zmajlovića da HDZ kupuje njihove vijećnike u Skupštini Zagrebačke županije nudeći im posao. 

Krešo Beljak 'Kukuruzni rat' Beljak napao HDZ: 'Sabo je bio u zatvoru zbog mnogo manjih djela'

Ocijenio je postoje duboke podjele unutar HSS-a i na nacionalnoj razini i na razini Zagrebačke županije, zbog čega je kod njih "nervoza sve veća", što rezultira "neargumentiranim i klevetničkim nastupima njihovih čelnika".

HDZ ne radi nikakvu kupoprodaju niti razgovara s bilo kojim vijećnikom, poručio je gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić.

HDZ je pojedinačno najjača stranka u županiji i prilaze nam nezadovoljni HSS-ovci, rekao je.

Jasminka Mataušić nam je prišla, ali će ostati nezavisna vijećnica, a SDP i HSS ostali su bez većine u Skupštini, istaknuo je.

Dodao je da su na izborima osvojili 21 mandat pa je, po njegovu mišljenju, "vrlo zanimljivo kako su došli do većine od 26 zastupnika u Skupštini". Pozvao je da se istraži kako su se zaposlili nezavisni vijećnici koji su poduprli Zmajlovića za predsjednika Županijske skupštine, koji su "slučajno zaposleni u tvrtkama u vlasništvu Zagrebačke županije ili u komunalnom poduzeću u Jastrebarskom".

Barišić je poručio kako nema nikakvih problema s tim da protiv njega dignu kaznene prijave, ali, dodao je, onda poziva mjerodavne institucije da istraže sve, uključujući i navode koje je iznio.

Franjo Lucić Vijeće suda odlučilo: Ipak otvorena istraga protiv Franje Lucića

Istaknuo je da sada imaju 26 potpisa vijećnika u Skupštini koji sada žele preuzeti vlast u Zagrebačkoj županiji.

Rekao je da je Zmajlović u srijedu sat i pol prije početka iznenada otkazao sjednicu, uz obrazloženje da nije održana dovoljno duga javna rasprava o prijedlogu proračuna. Barišić je istaknuo da je javna rasprava provedena u skladu s procedurom te da Zmajlović tom odgodom "ne hladi vruće HDZ-ove glave, nego samo čuva svoju fotelju, i to kao predstavnik manjine u Skupštini Zagrebačke županije".

Činjenicu da se župan Stjepan Kožić, iako najavljen, nije pojavio na konferenciji za novinare, Barišiću govori da je ipak riječ o nekakvom sukobu između Beljaka i Kožića, ali i unutar same koalicije.

Na pitanje je li im sljedeći korak rušenje župana Kožića, Barišić je odgovorio kako oni poštuju činjenicu da su ga birači neposredno izabrali velikom većinom.

"To je župan s kojim smo radili i donedavno bili u koaliciji i smatramo da je dobar župan. Ostavljamo mogućnost da, ako se nađemo na zajedničkim projektima, u kohabitaciji vrlo dobro i korisno radimo. Nisu nam u interesu fotelje, vlast i rušenje nekoga, nego da naša županija dobro i kvalitetno živi", zaključio je Barišić, koji župana Kožića svrstava među nezadovoljne Beljakovim vođenjem HSS-a.

Stipe Gabrić Jambo Stipe Gabrić Jambo: Nisam jedini, još će mnogi izići iz Beljakova HSS-a Hss, SDP, HNS Preslagivanje HDZ: Imamo većinu u Zagrebačkoj županiji Vladimir Šeks Odgovor na optužbe Šeks: Teze o mojoj suradnji sa SDS-om su netočne, tendenciozne i manipulativne
International Business Hotel
Luksuzno opremljen
International Business Hotel: Jedini zagrebački hotel koji se specijalizirao za biznismene
Harats
U SRCU ZAGREBA
U potrazi za dobrim pivom i još boljom atmosferom
  • bimbo10:

    pajser Bljak će uništiti HSS kakve veze on ima sa ponosnom seljačkom strankom da mi je znati...jadno

  • bimbo10:

    Beljak je čisti ljevičar i bolje mu da ode u SDP...HSS nek pusti čestitim ljudima koji ne privaljuju u automobile

  • ObrenM:

    Nakon izlaska iz neke stranke trebalo bi zakonski onemoguciti prelazak u drugu stranku bar za godinu dana.