Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Nova većina zatražila hitno razrješenje starog i novog čelništva

Mihael Zmajlović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
19.12.2017.
u 12:39

Novu skupštinsku većinu čine zastupnici HDZ-a, HSLS-a, HSU-a, Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365, HNS-a i nezavisni zastupnici

Na sjednici Skupštine Zagrebačke županije nova skupštinska većina zatražila je u utorak razrješenje dosadašnjeg predsjednika Skupštine Mihaela Zmajlovića (SDP) i potpredsjednice Ljubice Ambrušec (Most) po žurnom postupku, što je većinom glasova (26 od 51) i prihvaćeno.

Također je zatraženo razrješenje članova Odbora za Statut, Poslovnika i propise, Odbora za financije i proračun, Odbora za izbor i imenovanja te Mandatnog povjerenstva Županijske skupštine Zagrebačke županije i imenovanje novih.

Novu skupštinsku većinu čine zastupnici HDZ-a, HSLS-a, HSU-a, Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365, HNS-a i nezavisni zastupnici.

Prijedlog je u ime nove većine obrazložio HDZ-ov zastupnik Damir Mikuljan ustvrdivši kako su se formiranjem nove skupštinske većine stekli uvjeti da se o tome raspravlja po žurnom postupku.

O tim se prijedlozima, prema predloženom dnevnom redu, trebalo raspravljati na idućoj skupštinskoj sjednici sazvanoj također za danas u 15 sati.

Na jutrošnjoj sjednici na dnevnom se redu nalaze i prijedlog proračuna Zagrebačke županije za 2018. i projekcije proračuna za 2019. i 2020.

Mikuljan je poručio da su na prijedlog županijskog proračuna za 2018. pripremili niz amandmana i zatražio stanku koju je predsjednik Skupštine Zmajlović odobrio, kao i sve dosadašnje.

Zmajlović je primijetio kako se tražilo žurno sazivanje sjednice, a sada su potrebne dodatne konzultacije, te je pozvao zastupnike da budu konstruktivni budući da su zaredale stanke, a još nisu prešli ni na nultu točku vrlo opsežnog dnevnog reda - aktualni sat.

Na skupštini je trenutno stanka koju je zatražio HDZ, a prethodno su je zahtijevali Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365 i HSS radi dodatnih konzultacija.

>> Advent u Zagrebu 2017.

Mihael Zmajlović
1/53

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:40 19.12.2017.

Hm, svaka sličnost sa stvarnim političarima je slučajna. Zmajlović se toliko iskazao u neviđenom radu, da je skoro u rangu svog stranačkog druga iz vremena druga Tite, dakle Alije Sirotanovića.

BU
Bubalamala
10:26 06.01.2018.

Sajamski mešetari !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije