Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Žele izbaciti 700.000 ljubavnih lokota iz Pariza

Pokretači peticije No Love Locks smatraju kako lokoti na kojima su ispisana imena ljubavnika, a ključevi zatim bačeni, narušavaju izgled grada.
31. ožujka 2014. u 17:48 1 komentara 6902 prikaza
ljubavni lokoti
Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Iako su nekima simbol ljubavi, pokrenuta je kampanja da se iz Pariza ukloni gotovo 700.000 ljubavnih lokota. Pokretači peticije No Love Locks, kojom je, od njezina pokretanja u veljači, prikupljeno 1700 potpisa, smatraju kako lokoti, na kojima su ispisana imena ljubavnika, a ključevi zatim bačeni, narušavaju izgled grada. U početku su ljubavni lokoti bili smješteni na dva mosta - Pont des Artes i Pont de l'Archeveche - a sada se prostiru diljem grada.

- Izvan kontrole su. Ljudi se penju po javnoj rasvjeti, vise preko mostova, riskiraju živote kako bi ih postavili. To je manija. To više nema veze s romantikom, rade to samo zato da kažu da su to napravili - kaže Lisa Anselmo, koja je pokrenula kampanju s kolegicom Lisom Taylor Huff, piše Guardian.

Ljubavni lokoti proširili su se diljem svijeta, a ovo nije prva kampanja kojom se žele istjerati iz gradova. Tako su u Dublinu 2012. godine uklonjeni svi lokoti s mosta Ha'penny, a slično se pokušalo učiniti i u Kölnu, no nakon što je javnost to osudila, odustalo se od tog nauma.

>>Ljubavni lokoti koje čuvaju anđeli

ljubavni lokoti  | Autor : Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • Avatar stinkyink
    stinkyink:

    tako I treba, sto lijepe te bjelosvjetske mumbo jumbo gdje god stignu. tako ima vec par godina kace ta sranja u dubrovniku na boninovu stvarno ruzno,