Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'to je manija'

Žele izbaciti 700.000 ljubavnih lokota iz Pariza

ljubavni lokoti
Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
1/6
31.03.2014.
u 17:48

Pokretači peticije No Love Locks smatraju kako lokoti na kojima su ispisana imena ljubavnika, a ključevi zatim bačeni, narušavaju izgled grada.

Iako su nekima simbol ljubavi, pokrenuta je kampanja da se iz Pariza ukloni gotovo 700.000 ljubavnih lokota. Pokretači peticije No Love Locks, kojom je, od njezina pokretanja u veljači, prikupljeno 1700 potpisa, smatraju kako lokoti, na kojima su ispisana imena ljubavnika, a ključevi zatim bačeni, narušavaju izgled grada. U početku su ljubavni lokoti bili smješteni na dva mosta - Pont des Artes i Pont de l'Archeveche - a sada se prostiru diljem grada.

- Izvan kontrole su. Ljudi se penju po javnoj rasvjeti, vise preko mostova, riskiraju živote kako bi ih postavili. To je manija. To više nema veze s romantikom, rade to samo zato da kažu da su to napravili - kaže Lisa Anselmo, koja je pokrenula kampanju s kolegicom Lisom Taylor Huff, piše Guardian.

Ljubavni lokoti proširili su se diljem svijeta, a ovo nije prva kampanja kojom se žele istjerati iz gradova. Tako su u Dublinu 2012. godine uklonjeni svi lokoti s mosta Ha'penny, a slično se pokušalo učiniti i u Kölnu, no nakon što je javnost to osudila, odustalo se od tog nauma.

>>Ljubavni lokoti koje čuvaju anđeli

Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL

Komentara 1

DU
Deleted user
18:13 31.03.2014.

tako I treba, sto lijepe te bjelosvjetske mumbo jumbo gdje god stignu. tako ima vec par godina kace ta sranja u dubrovniku na boninovu stvarno ruzno,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije