Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni odvjetnik u Banskim dvorima dobio produljenje

Vlada Bajiću povjerila još jedan četverogodišnji mandat

bajić
Boris Šćitar/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
21.01.2010.
u 18:36

Premijerka se susrela s čelnicima oporbe u vezi s ustavnim promjenama, a potom nasamo i sa Zoranom Milanovićem.

S obzirom na to da mandat glavnome državnom odvjetniku Mladenu Bajiću uskoro istječe, Vlada je pokrenula postupak imenovanja te je sa zatvorene sjednice predložila njegovo ponovno imenovanje na tu dužnost.

Novi stari odvjetnik

– Nemam komentara – kratko je, poslije jednosatna sastanka u Vladi, izjavio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić na novinarske upite zašto je bio u Vladi te da komentira pokretanje istrage protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca.

Predsjedniku Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije dana je suglasnost za uplatu viška sredstava ostvarenih u 2008. godini u državni proračun od 27.168.914,57 kuna. Taj će iznos uplatiti za poticanje prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa, u skladu s Odlukom o načinu raspodjele sredstava te kriterijima i mjerilima za davanje potpore fizičkim osobama koje plaćaju radijsku i televizijsku pristojbu, pri nabavi uređaja za primanje digitalnih televizijskih signala. Vlada je dala suglasnost na Nacrt odluke o izmjeni Statuta Umirovljeničkog fonda.

Predlaže se promjena odredbe o određivanju naknade za rad Upravnog odbora Umirovljeničkoga fonda u oblik koji daje pravo Upravnom odboru Umirovljeničkog fonda na određivanje visine naknade. Hrvatskom Crvenom križu odobreno je 1,000.000 kuna za pomoć stradalima u potresu u Haitiju, a Gradu Vukovaru 200.000 kuna za Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

Vlada je donijela odluku o osnivanju Agencije za upravljanje državnom imovinom koju će voditi predsjednik Hrvatskoga fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak.

Dobio je mjesec dana da Vladi dostavi prijedlog tog projekta, a u roku od dva mjeseca i prijedlog zakona o upravljanju državnom imovinom.

Jednostavnije upravljanje

Premijerka Kosor istaknula je kako bi agencija trebala omogućiti jednostavniji i efikasniji model upravljanja državnom imovinom.

– Ne osniva se nešto novo. Agencija će ujediniti sve što imamo i omogućiti upravljanje državnom imovinom na bolji način – kazala je J. Kosor. Važan je cilj i upis vlasništva nad imovinom neprocijenjenom u procesu pretvorbe, a za koju se pretpostavlja da iznosi sto milijuna četvornih metara.

Fond branitelja dobio je suglasnost Vlade za isplatu predujma iz trećine dobiti za 2009. godinu.

– Fond je unatoč krizi vrlo uspješno poslovao i ostvario dobit od 248 milijuna kuna – kazao je ministar branitelja Tomislav Ivić te istaknuo kako je vrijednost udjela, prema godini prije, povećana 30 posto.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
19:05 21.01.2010.

Bajic uspjesno brani revoluciju koja tece!

OB
-obrisani-
19:21 21.01.2010.

..\'Bajić treba samo dići optužnicu za Hypo!\'.. ..pa da vidimo..koliko je dugo drzavni odvjednik..!!

Avatar annex
annex
20:14 21.01.2010.

Dobro zbori Orhidej. Samo ipak se ne slažem sa time da je Bajić spasio obraz. On je godinama zataškavao svojim nečinjenjem sve ove korupcije koje sada vadi i usmjerava u svoju korist, kao eto on radi, radi ispravno i mukotrpno. Već smo imali one koji \"samo delaju\", a kad smo kod njih Bajić štiti, a zbog čega? Napisast ću to jednom kada uđemo u EU, pa mi europske institucije jamče sigurnost, jer u institucije Hrvatske ne vjerujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije