Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapušteni objekt u beogradu

VIDEO Večernji ispred tzv. Španjolske kuće u kojoj je kobne noći navodno bio Matej

Španjolska kuća
Foto: Branimir Bradarić
1/2
06.01.2022.
u 13:21

Potraga za Splićaninom Matejem Perišom (27) u Beogradu ušla je u sedmi dan. Njemu se, podsjetimo, izgubio svaki trag nakon novogodišnjeg provoda u noćnom klubu Gotik na obali Save.

Novinar Večernjeg lista Branimir Bradarić posjetio je danas Španjolsku kuću, derutnu zgradu u kojoj se navodno skrivao Matej u noći nestanka u Beogradu. 

U nizu provjerenih, poluprovjerenih i neprovjerenih informacija oko nestanka Mateja Periša u Beogradu pojavila se informacija kako je Matej u noći kada je nestao boravio u tzv. Španjolskoj kući. Nalazi se u naselju Sava Mala na nekoliko stotina metara od tzv. Beton hale i nedaleko od samog Beograda na vodi. Riječ je o kući koja je u derutnom stanju, porušena, nema ni prozora ni vrata. 

Neki dijelovi ograđeni su žicom kako se ne bi moglo ući, ali ima i dijelova gdje se može ući. 

Kako su nam prenijeli domaći novinari riječ je o kući čije je vlasništvo nepoznato i koja ovako stoji već nekoliko godina. Kuća je i jedno vrijeme služila za organiziranje partyja, no zadnjih par godina je mjesto gdje se okupljaju migranti koji se ovdje skrivaju pa se dalje kreću.

Inače Španjolska kuća izgrađena je 1880. godine i služila je za više namjena, a jedno vrijeme je bila i muzej. Naziv je dobila tijekom Prvog svjetskog rata kada je bila karantena za one koji su oboljeli od španjolske gripe. 

Podsjetimo, potraga za Splićaninom Matejem Perišom (27) u Beogradu ušla je u sedmi dan. Njemu se, podsjetimo, izgubio svaki trag nakon novogodišnjeg provoda u noćnom klubu Gotik na obali Save

Viši javni tužitelj u Beogradu Nenad Stefanović oglasio se povodom nestanka i potrage za Matejem Perišom. "Sve druge informacije koje se pojavljuj u medijima nisu službene, niti potvrđene, jer ovo tužiteljstvo u suradnji s MUP-om aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za nestalim mladićem", kazao je.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović za Mondo.rs otkrio je i da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene supstance. Mijailović tvrdi da su tragovi droge pronađeni u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske, kao i u smještaju u Beogradu. 

Video: Menadžerica kluba u kojem je bio Periš: 'Otkad je nestao, ne radimo. Njegov otac nam je došao u nedjelju'

Komentara 24

PH
Petarstijena-HR
14:03 06.01.2022.

U pravu si. Velike količine droge u Dalmaciju ulaze putem graničnog prijelaza Kamensko i Vinjani Donji , to netko namjerno propušta u dogovorenim terminima. Tu se vrte stotine miliona Eura.

PH
Petarstijena-HR
14:35 06.01.2022.

Na GP Vinjani Donji,u zadnje 2-3.g je učestalo masovno prelaženje crnogorskih tegljača, a svaki tegljač s crnogorskim tablicama bi morao obvezno bit pregledan od pasa tragača na droge...Malo koji da nešto ne šverca i ilegalno ne prevozi...

DU
Deleted user
15:00 06.01.2022.

Rusevina bez krova, jedva nesto spoljnih zidova, sa gomilom djubreta unutra, kako je tu mogao da se skriva na a 8 C u kratkom rukavima? To je svega nekoliko stotina metara od kluba Gotik i odmah do raskrsnice na kojoj zaustavlja taksi. Ako cemo biti objektivni, taj momak cak i da je bio na drogama, mozda i prvi put u životu, nikome nije naneo zlo osim mozda sebi i nehotice svojoj porodici. Neki su u tim stanju agresivni, neki placu a on je ocigledno poceo da trci i nažalost mozda i da pliva, sto je ceo život radio. Daj Boze da je ziv i zdrav a ako i nije tako, ne treba ga osudjivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije