Naslovnica Vijesti Crna kronika

Umjesto proslave rođendana smrt na pruzi, treća djevojka kritično

Poginule su dvije 21-godišnje djevojke iz Gornje Stubice, jedna je teško, a jedna lakše ozlijeđena.
25. srpnja 2010. u 16:36 28 komentara 751 prikaza
djevojke (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Velika tuga i šok zbog izgubljenih života u prometnoj nesreći nadvili su se nad gornjostubičkim naseljem Humom Stubičkim. Bezazleni veseli djevojački provod odnio je dva mlada života, a za treći se bore liječnici.

 U teškoj su prometnoj nesreći u subotu navečer u 21.50 na pružnom prijelazu u Poznanovcu smrtno stradale dvije 21-godišnje djevojke, vozačica Ana Lešković i putnica Mateja Lešković iz Huma Stubičkog, odakle je bila i treća djevojka, suvozačica Sabina Korman (24), koja je prošla s lakšim ozljedama, te je zadržana na liječenju u Općoj bolnici Zabok. Četvrta djevojka Ana Đunđek (19) iz Jakovlja zadobila je teške tjelesne ozljede koje su opasne po život, te je prevezena u KB Sestre milosrdnice u Zagrebu. Na njih je u opel corsi naletjela lokomotiva bez vagona.

- Ne mogu vjerovati, ovo je prestrašna tragedija. Bile su si tako dobre, kao sestre. Puno su izlazile zajedno, a ovo im je bio prvi izlaz u zadnjih mjesec dana. Obično je vozila moja kćer, no ovaj puta je odlučila voziti Ana Lešković, vjerojatno jer je upravo ona slavila rođendan i imendan - rekao nam je suznih očiju Josip Korman, otac Sabine, koja je prošla s lakšim ozljedama. Zabrinuto je dodao da je doživjela veliki šok zbog gubitka najboljih prijateljica i teško će se nositi s tim.

Inače Ana Lešković je na 26. srpnja trebala slaviti rođendan i imendan, a Ana Đunđek imendan. Vjerojatno je to bio razlog odlaska djevojaka iz Gornje Stubice prema Bedekovčini, a putovale su u tamošnji restoran Lili.

Obično kada se dogode ovakve tragedije, onda se propituje što je sve pošlo po zlu, no Gornjostubičani su ogorčeni na HŽ zbog slabo zaštićenog željezničkog prijelaza. Kažu kako je prijelaz iznimno nepregledan, te je odnio već puno života, a zaštićen je samo Andrijim križom i znakom Stop. Za mladu i neiskusnu vozačicu dodatno je situaciju zasigurno otežala mrkla noć i kiša koja je padala.

- Moje dijete ne može više ništa vratiti, ali hoće li netko konačno nešto poduzeti da se uredi taj prijelaz - rekao nam je sav u tuzi Stjepan Lešković, otac poginule Mateje.

Inače susjedi, prijatelji i rođaci, puni su pohvala za djevojke. Kažu kako su bile neobično vesele i vedre, pune života. Mateja i Ana Lešković su bile susjede, a dvije Ane su si bile sestrične. Mateja Lešković je studirala turizam u Zaboku, Ana Lešković je bila zaposlena u kladionici u Donjoj Stubici, a Sabina Korman radi u lokalnoj trgovini.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Felicijen:

    O mladima za volanom a posebno ženskoj populaciji je skoro sve već rečeno ali napravljeno nije skoro ništa....

  • Stjepan:

    Za prekomjerne kancelarijske sstakore i sstakorchitce, chetnike i posrbice ima novaca a za zasstitu Hrvata (posebno Hrvackog Cvijeta Mladosti) nema novaca, glavno da je Mesitc u Zaboku odrzzao predavanje o antifassizmu, i da je 200X200 tudjmanovih partizana (chitaj chetnika i ... prikaži još! posrbica) na vlasti, tko ssljivi Hrvate, nek se ubijaju i pogibaju,.....ionako su nepozzeljni i moraju biti iskorijenjenii i protjerani, za lakssi proboj Velike Srbije.