Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam kilometara vožnje

Umirovljenici taksist vožnju naplatio 82 eura: 'Zaključao me u automobilu. Bilo me strah'

Zagreb: Zbog epidemije koronavirusa taksisti imaju sve manje posla
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
25.03.2023.
u 13:37

Za vožnju taksijem od zagrebačkog Glavnog kolodvora umirovljenica Marija platila je 82 eura što je 10 puta više od prosječne cijene za tu udaljenost. Iz Radio taksija za ovakve incidente krive zakone, nedostatak inspekcija i kontrola te neefikasnost kazni.

Umirovljenica Marija priča kako joj je taksist vožnju od zagrebačkog Glavnog kolodvora do Remetinečke ceste nedaleko Arena Centra, kamo je išla na terapiju, naplatio 82 eura. Udaljenost između te dvije lokacije iznosi osam kilometara, a taksi je do odredišta došao za 20 minuta. Prosječna cijena za takvu vožnju jest šest do osam eura. Govori kako se začudila visokom cijenom i da ju je taksist potom zaključao u taksiju, dok nije platila koliko traži. "Bio je mlađi čovjek. Bilo me strah, nikad ne znaš gdje te može odvesti", govori umirovljenica za RTL Danas.

Predstavnici Radio taksi Zagreba u pisanom odgovoru krive zakonodavca i kao problem ističu nedostatak inspekcija i kontrola te neefikasnost kazni. Umirovljenica se kasnije obratila policajcima, ali svota pošto je iznos manji od tisuću kuna, slučaj se ne istražuje. Ovaj incident nije izoliran, a mete znaju biti strani turisti i osobe u trenutku neopreza.

- Režije bih platila s tim - dodala je gospođa Marija kojoj su naplatili najmanje 10 puta više.

VIDEO: Katarina Peović o optužnici DORH-a: "Ako sam ja prekršila šutnju, onda je i Plenković"

Komentara 7

KO
Kolibri
14:55 25.03.2023.

Znaci, ako napravis danas 50 prevara od 999 bivsih kn, policija prstom pomaknuti nece jer iznos ne prelazi 1.000 kn, a on danas digao skoro 50.000 kn! Poznat mi je slucaj kad je jedan Poljak u Suttgartu u DM ukraoo paketic od 3 upaljaca, policija je stigla za 15 min i uredno je odveden u zatvor do izvodjenja pred sudca. Vrijednost upaljaca je bila 2.5 €! E to je drzava, a ovo ovdje je karikatura od drzave.

GR
grodar
14:41 25.03.2023.

na sud s njima

MO
morpion
14:40 25.03.2023.

To sto je manje od 1000 Kn , pa ne podlijeze istrazi ...a to sto ju je zakljucao u autu ? Cemu to podlijeze ? Da je bar objavljena rega vozila ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije