Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji ubojstva

Ivani Čude određen pritvor: Dva puta je maloljetnicu ubola u prsni koš

Ivana Čude
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
22.06.2017.
u 13:24

Određen joj je pritvor od mjesec dana kako ne bi mogla utjecati na svjedoke ni ponoviti kazneno djelo koje joj se stavlja na teret, rekao je sudac Perković.

Ivana Čude (27), osumnjičena je za teško ubojstvo svoje sestrične Sare Čirjak (14) te je ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, priopćio je karlovački ŽDO, ne navodeći imena osumnjičenice i žrtve. Nakon ispitivanja, na kojem se branila šutnjom, određen joj je pritvor od 30 dana. 

Priopćeno je i da se Ivana Čude sumnjiči da je 20. lipnja oko 7 sati u obiteljskoj kući u Maloj Mili kod Lovinca usmrtila maloljetnicu. S tom nakanom je oko 7 sati ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju kuće. Za sada neutvrđenim oštrim predmetom dva puta ju je ubola u prsni koš, teško je ozlijedivši. Nesretna maloljetnica od zadobivenih ozljeda preminula je.

Branila se šutnjom

Nije priopćeno što je motiv ubojstva te je li mu prethodio kakav sukob. Nakon ispitivanja na tužiteljstvu, Ivana Čude je dovedena pred suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, a tužiteljstvo je tražilo da je se pritvori zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te izrazito teških okolnosti počinjenja djela. Ovo posljednje odnosi se na činjenicu da je ubijena maloljetnica, a za ovakvo djelo zapriječena je kazna zatvora i do 40 godina. 

Ispitana je kod Ivana Perkovića, dežurnog suca na Županijskom sudu u Karlovcu, gdje se branila šutnjom, odnosno nije se htjela izjašnjavati o sumnji u teško ubojstvo za koje ju sud tereti.

– Osumnjičena je samo rekla kako smatra da nema potrebe da je se zadrži u pritvoru, no sud je to odbacio i određen joj je pritvor od mjesec dana kako ne bi mogla utjecati na svjedoke ni ponoviti kazneno djelo koje joj se stavlja na teret – rekao je sudac Perković.

Kako doznajemo, oružje kojim je počinjeno ubojstvo policija još nije pronašla. 

Ispitivanje trajalo 15-ak minuta

Svega petnaestak minuta trajalo je ispitivanje Ivane Čude, 27-godišnje djevojke iz Zatona Obrovačkog

Danas rano ujutro, Ivana je dovezena na ispitivanje pred zamjenika Županijske državne odvjetnice Mladena Krajačića u pratnji odvjetnika kojeg je dobila po službenoj dužnosti.

Visoka, mršava djevojka, očajnog izraza lica i gotovo na rubu plača, izvedena je iz policijskog automobila i prepračena dok suca istrage. Na Ivaninom licu gotovo da se može vidjeti sav teret, očaj i strah koji se na njena leđa nadvio nakon kobnog jutra u utorak na imanju njenog oca u Žuljinama na Velebitu. 

Što je bio motiv da gotovo dvostroko mlađu sestričnu poreže nožem nekoliko puta, te joj zada ubod u prsni koš, koji je za Saru bio koban, pokušat će doznat istražitelji. Susjedi i obitelj niti dva dana nakon tragedije ne znaju što bi mogao biti motiv.  (Snježana Bičak)

Komentara 74

DU
Deleted user
13:13 22.06.2017.

Odurno neoliberalno drustvo koje se vise bavi psihickim traumama ubojice nego ubijenim djetetom!

DU
Deleted user
10:33 22.06.2017.

Uzas i strava

HR
hrza
12:45 22.06.2017.

Pun mi je kufer tih bolesnih. Dajte joj 40 godina pa ce se izljecit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije