Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenija u šoku

Zajedno pili pa otišli do stana gdje je mladić nožem ubio glumca

Foto: Photowire
19.06.2017.
u 22:00

Policija nije željela otkriti identitet dvadesetogodišnjaka koji je brzo uhićen

Susjednu Sloveniju šokirala je vijest o nasilnoj smrti jednog od najpoznatijih tamošnjih glumaca Gašpera Tiča kojeg je u nedjelju u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u Tičevu stanu u Trubarovoj ulici u starom središtu Ljubljane nožem ubio dvadesetogodišnjak.

Žestoka svađa

Policija je u ponedjeljak potvrdila da je žrtva 44-godišnji glumac Gašper Tič koji se proslavio brojnim ulogama na televiziji i filmu, a uz to je dobitnik više visokih državnih priznanja za svoj umjetnički rad, dok identitet ubojice koji je pritvoren ne otkriva.

Policija nastavlja s izvidima na mjestu zločina i s prikupljanjem obavijesti, priopćeno je u policiji.

Ljubljančani koji su se u nedjelju šetali gradskim središtem i stanari susjednih zgrada primijetili su nakon devet sati veliku prisutnost policije, a pristup zgradi u kojoj se dogodio zločin bio je onemogućen više sati.

Policija je, ne objavljujući imena, potvrdila da je 20-godišnjak oštrim predmetom nakon svađe i međusobnog fizičkog sukoba ubio 44-godišnjaka, za kojega se kasnije potvrdilo da je poznati dramski umjetnik, dugogodišnji član ljubljanskog dramskog kazališta i predsjednik udruženja dramskih umjetnika Slovenije.

Policija nastavlja istragu i ne otkriva detalje zločina zbog interesa istrage, no mediji koji se pozivaju na neslužbene izvore navode da je 20-godišnji osumnjičenik sam telefonski nazvao policiju i priznao da je ubio glumca.

Drugi neslužbeni izvori pak tvrde da su policiju oko devet sati nazvali Tičevi susjedi zbog čudne galame i buke koja je dolazila iz njegova stana.

Nije bio incidentan

Ljubljansko Delo piše pozivajući se na izvore bliske policiji da su Tič i dvadesetogodišnjak zajedno pili u jednom lokalu u blizini Tičeva stana, nakon čega su se, prema izjavama očevidaca, uputili prema stanu u središtu Ljubljane. Što je dovelo do svađe koja je završila s kobnim posljedicama policija tek treba utvrditi, no priopćili su kako se privedeni dvadesetogodišnjak nije opirao uhićenju. Za to kazneno djelo u Sloveniji je predviđena kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

Motivi i okolnosti tragedije, na koju s izrazima zaprepaštenja i sućuti i dalje reagiraju glumčevi kolege i prijatelji, ne znaju se, a slovenski mediji jučer i danas iznose detalje iz zanimljive Tičeve biografije i njegove profesionalne uspjehe.

Glumac Gašper Tič bio je poznat javnosti i po zapaženoj ulozi Franca Prešerna u nedavnom dugometražnom filmu, ali i satiričkim humorističkim emisijama koje je prije više godina imao zajedno sa svojom suprugom, također glumicom.

Podrijetlom iz Kopra, zadnjih godina živio je u Ljubljani, nakon rastave od glumice Nataše Ralijan Tič s kojom ima dvoje djece. Slovenski mediji dan nakon ubojstva bave se uglavnom pitanjima što je dovelo do svađe između Gašpara Tiča i mladića koji ga je odlučio nasmrt izbosti nožem, jer prema riječima susjeda Tič nije bio sklon incidentima i nasilnom ponašanju. Obdukcija bi trebala pokazati je li sukobu kumovao alkohol ili neke opojne droge.

Komentara 17

Avatar babas
babas
22:40 19.06.2017.

Kulturnjak,njih 50% su homo. Ili je mali muška prostitutka ili ga je ovaj namamio pa pokušao silovati,a možda se radi i o gej trokutu.

HI
highlander.ikea
23:52 19.06.2017.

Ako decko nije prijetio na facebooku i davao naznake realizacije istog, onda ga je sigurno glumac htio silovati.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
07:43 20.06.2017.

a ne misle li novinari da bi bilo pravedno napisati da se radi o ljubavnicima, i da je motiv svadje i ubojstva bio varanje dvadesetogodisnjaka od strane srednjevjekovnog glumca s drugim, jos mladjim muskarcem????Uvijek kad je motiv svadje i ubojstva kod prirodnih parova ljubomora i prevara to se odmah napise. No kod ovakvih se to nikad ne navodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije