Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVEDENE I DRASTIČNE KAZNE

U Austriji 959 zaraženih i treći smrtni slučaj, mjere ograničenog kretanja stupile na snagu

Koronavirus u Austriji
Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
1/4
16.03.2020.
u 12:09

Austrija je od danas ne samo drastično ograničila kretanje u javnom prostoru nego i uvela kazne do 3600 eura za prekršitelje tih mjera

U Austriji, koja je jutros osvanula s nizom novih drastičnih mjera i ograničenja kretanja u javnom prostoru, danas u 8 sati zabilježeno je 959 zaraženih, 100 više nego u nedjelju popodne, te novi smrtni slučaj. Treći ako se kod u nedjelju preminulog 65-godišnjaka potvrdi sumnja da je umro od koronavirusa. 

Najnoviji smrtni slučaj jest 76-godišnja žena iz staračkog doma u štajerskom Hartbergu koja je prethodno bolovala od više bolesti, a umrla je u bolnici u Grazu. Sve dosad u Austriji preminule osobe starije su dobi. Mediji navode kako je tim više opasan ovaj slučaj preminule koja je u bolnicu dopremljena iz staračkog doma.

VIDEO Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

Dosad je pod sumnjom da je zaraženo koronavirusom u Austriji testirano 8490 osoba. Od trenutačne brojke od 959 zaraženih, najviše ih je u Tirolu (254) i pokrajini Gornjoj Austriji (196). Slijede Donja Austrija (150), Beč (122), Štajerska (111), Vorarlberg (55), Salzburg (54), Gradišće (10) i Koruška (7).

Kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa u populaciji ili barem usporilo, od danas su pozvani svi austrijski građani da ostanu kod kuće u samoizolaciji. Ulice austrijskog glavnog grada zjape prazne. Na ulicama su samo osobe iz tri dopuštene kategorije: oni koji moraju ići na posao jer nemaju drugo rješenje, oni koji moraju nabavku živežnih namirnica te osobe koje drugim, uglavnom bolesnim i starijim osobama moraju pružiti neophodnu pomoć. Jer Austrija je od danas ne samo drastično ograničila kretanje u javnom prostoru nego i uvela kazne do 3600 eura za prekršitelje tih mjera.

Ograničene su i šetnje i šetati se može samo sam ili s partnerom te djecom, dakle osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu. Po preporuci austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, najbolje u šumskom području.

VIDEO Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Ključne riječi

Komentara 2

TH
than
12:45 16.03.2020.

Zato moj "komšo" koji došao kamionom iz Austrije prije 2 dana ne bere brigu. Ušao u trgovinu, rekli mu da ne ulazi, on im rekao nek' se ...., da ga prijave, ako žele i otišao u drugu trgovinu gdje ga ne poznaju. Skupa sa ženom koja isto ima vozačku dozvolu i sa svojim djetetom. Izgleda da ćemo i mi brzo postati nova Austrija zbog neodgovodnih ljudi i institucija koje "rade svoj posao". Ajmo sada svi pogađati tko na spisku, a tko nije pa da prijaviš.

SU
Superhero
12:39 16.03.2020.

zasto je virus mnogo vise hara zapadnom europom nego istocnom i Balkanom? zato sto narod tamo vise ima para, vise se krece, vise izlazi i mnogo vise ima stranaca i turista. Jednostavno objasnjeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije