Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Oboljela je od koronavirusa na kućnoj zabavi: 'Simptomi se razlikuju, a ni kućne zabave više nisu sigurne'

Nije imala uobičajene simptome koronavirusa, a držala se svih mjera i opreza.
16. ožujka 2020. u 10:00 4 komentara 52094 prikaza
Foto: Facebook

Elizabeth Schenider vratila se s kućne zabave 22. veljače, a idući dan počela je osjećati prve simptome koronavirusa. Nakon što se vratila sa zabave, osjećala je veliki umor te je odmah otišla u krevet. Iduće jutro probudila se s visokom temperaturom od 38,3 Celzijevih stupnjeva, a ta brojka je samo rasla i do navečer je narasla do 39,4 Celzijevih stupnjeva, ispričala je za CNN

Pogledajte kako se zaštiti od koronavirusa:

''Vjerujem da sam se zarazila koronavirusom na kućnoj zabavi koja se dogodila na subotu. Tri dana kasnije, kada sam bila na poslu, počela sam se osjećati loše, bila sam jako umorna i cijelo tijelo me boljelo. Nisam razmišljala previše o tome, mislila sam samo da sam umorna od posla i izlazaka.“, rekla je za CNN.

Otprva je mislila da je pokupila običnu gripu, nije uopće razmišljala da bi se mogla zaraziti koronavirusom. Jedan od razloga bio je što nije imala uobičajene simptome, poput kašlja, problema s disanjem i bolova u prsima. Idućih nekoliko dana, Elizabeth je ostala doma kako bi brinula o svom zdravlju. ''Nisam mislila da je koronavirus, sve dok nisam pričala s prijateljicama koje su bile na istoj zabavi. Saznala sam da se nas desetak razboljelo u isto vrijeme s istim simptomima. Oni su išli kod svojih doktora i testirali su se za gripu, ali sve je bilo negativno“, nastavlja Elizabeth.

Nitko od njih nije bio testiran za koronavirus, a liječnici uopće nisu htjeli prihvatiti da postoji mogućnost da imaju koronavirus. Odlučili su se prijaviti za eksperimentalno istraživanje koje je testiralo sudionike na gripu, ali nedavno je počelo provjeravati i za koronavirus te su tako doznali istinu.

Tvrdi kako je manjak testiranja glavni krivac za naglo širenje ovog virusa jer većina ljudi smatra da imaju samo gripu jer nemaju uobičajene simptome koronavirusa. Također tvrdi kako neke osobe ni nemaju simptome te odlaze na javna okupljanja i kućne zabave te nesvjesno šire virus. Savjetuje sve, ako sumnjaju da su zaraženi, da odu na testiranje jer će se tako spriječiti daljnje širenje.

''Molim vas nemojte paničariti. Ovo je nepoznata infekcija koja je relativno nova za ljude. Ipak, ako ste zdravi i mladi, možete brinuti o svom zdravlju i ozdravit ćete. Ja sam živući primjer toga. Također želim upozoriti na to da se simptomi razlikuju, ja nisam imala tipičan kašalj pa je važno obratiti pažnju na sve“, zaključila je Elizabeth.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako bi se zaštitili od virusa:

Stručnjaci savjetuju Koronavirus na mobitelu može preživjeti i do 9 dana: Evo kako ga očistiti Vodite brigu Stručnjaci govore da ne dodirujemo lice, ali nesvjesno i dalje to radimo: Evo kako prestati! u kućnoj radinosti Higijena kupaonice važnija je no ikad, kako napraviti vlastito sredstvo za dezinfekciju
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
 • viki.liks:

  Ma pusto to nego jesi se dobro pozabavila jesu ti dobro pozabili..

 • Vlaskoulicanec:

  I kaj nam je cijenjeno piskaralo time htjelo reći?

 • Avatar Gerbil
  Gerbil:

  I tako ona postade prvi opisani slucaj sirenja korona virusa spolnim putem.