Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natalija martinčević

Tko je Čačićeva buntovnica? Od direktorice tvrtke do zastupnice

Natalija Martinčević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.01.2014.
u 12:07

Hoće li i ona biti izbačena iz stranke, još se ne zna, odlučit će lokalni HNS.

Natalija Martinčević, dogradonačelnica Varaždina i saborska zastupnica HNS-a, ovih je dana skrenula pozornost javnosti na sebe zbog bezrezervne podrške Radimiru Čačiću te otvorene kritike vodstva stranke.

Ta 38-godišnja upravna pravnica poslala je središnjici jasnu poruku da se ne miri s njihovim postupkom.

Radi na dvije fronte

– Čula sam se s Čačićem te večeri kad su ga izbacili. Rekao mi je da je očekivao da će se vodstvo obračunati s njim sad kad ga nema. Tužan je i razočaran zbog načina jer se 20 godina trudio graditi stranku i donio i rezultate, a nisu mu dali ni priliku da se izjasni – kaže. Hoće li je zbog toga stići stranačka kazna, još se ne zna. Naime, varaždinski župan Predrag Štromar spomenuo je da će županijska organizacija odlučivati o njezinu statusu u HNS-u za nekoliko dana. I dandanas ta izjava iz medija sve je što, tvrdi N. Martinčević, zna o svom “slučaju”. Otvorenih pritisaka nema, ali osjeća se zatišje pred buru. Dodaje da je stalno zovu brojni članovi stranke iz cijele zemlje i čestitaju na principijelnosti.

– Ideja demokracije jest da članovi mogu izraziti svoje mišljenje. I dalje stojim iza svih svojih stavova i izjava – govori N. Martinčević te otvoreno kaže da ju je za dogradonačelnicu pozvao upravo Radimir Čačić.

– Razgovarali smo prije dvije godine, još sam radila u Cognor Vettingu. Predložio mi je da se kandidiram jer je Goran Habuš trebao nekoga za gospodarstvo. Nisam više mogla poslovnu karijeru “tjerati” usporedo s političkom i – prelomila sam – prisjeća se N. Martinčević.

"Muškarcima se prostor otvara po inerciji"

N. Martinčević rođena je u Varaždinu, gdje je završila i gimnaziju, a nakon studija upravnog prava (baš je pred dovršetkom magisterija) dodatno je učila engleski i talijanski jezik u Londonu i Firenci. Cijeli je život u gospodarstvu. Počela je u varaždinskom Mundusu, a potom je prešla u Cognor Vetting, također varaždinsku tvrtku, ali u austrijskom vlasništvu. U tvrtki koja se bavi crnom i obojenom metalurgijom napredovala je od položaja referentice do direktorice.

– I metalurgija i politika muška su branša i trebalo mi je mnogo više dokazivanja, truda i rada, nije bilo lako. Muškarcima se prostor otvara po inerciji – kaže.

Danas plaću dobiva u Saboru i manja je, kaže, nego što joj je bila u tvrtki. U Gradu je, pak, zadužena za gospodarstvo, poduzetništvo, energetiku, JPP, turizam... Gradski je službenici doživljavaju hiperaktivnom.

Čita Cicerona

– Zahtjevno je raditi na dvije fronte, ali pokušavam to pretvoriti u prednost, utjecati na saborske odluke i primijeniti ih u gradu. Na primjer, prvi smo pokrenuli projekte energetske učinkovitosti, kazalište nam je postalo nacionalno, borim se za položaj tekstilne industrije i položaj obrtnika...

Varaždin jedini ima potencijal biti središtem regije i osigurati joj bolju budućnost – kaže N. Martinčević. Smiruje se, veli u krugu obitelji, uz supruga Marija i sina Vitu.

– Vježbam i puno šetam pa tako izbacujem stres. I jako volim knjige, upravo čitam Cicerona. Knjiga mi je uvijek ispred TV-a – kaže.

>>Bandiću je Čačić kao Isus: Sad kad su ga razapeli vidjet će što su učinili

>>Posavec: Čačić je očekivao takvu odluku

Komentara 57

Avatar PROTIV
PROTIV
12:38 21.01.2014.

Ne razumijem kako netko može biti, gradonačelnik, načelnik itd. u nekoj općini a istovremeno i saborski zastupnik? Prvo mislim da se te funkcije nikako ne mogu spojiti i produktivno raditi a drugo tu ima i sukoba interesa! Kako god bilo to se treba pod hitno ukinuti!

LE
LeonardS
12:39 21.01.2014.

Draga gospođo da ste stručni koliko samo ovdje piše onda bi znali koliko je firma od gospodina, bez obzira što nije na njemu, zavila obitelji u crno a tu uraćunajte i državu. Dakle ako podržavate takvog čovjeka ili ste s njim surađivali ili vi morate na tehnički!!! U gospodinove ljudske kvalitete ne ulazim ali stari ljudi kažu ,s kim si takav si!!!!

Avatar Carrera
Carrera
12:35 21.01.2014.

na trenutak mi se učinilo da piše čačićeva ljubavnica, sad tek vidim da piše buntovnica. moja greška...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije