Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U tijeku su razgovori'

SDP nudi nezavisnom županu drugo mjesto na listi? Posavec: Ništa nije dogovoreno

Matija Posavec
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
17.05.2020.
u 17:39

Na parlamentarne izbore izlazim kao nezavisni kandidat. Ništa nije dogovoreno ni sa kim, u tijeku su pregovori i razgovori s onima koji će prihvatiti političku platformu za koju se u Međimurju zalažemo, kaže Matija Posavec

Sve su glasnija nagađanja da će na listi Restart koalicije, i to na visokom drugom mjestu u 3. izbornoj jedinici biti međimurski župan Matija Posavec, koji je nakon izlaska iz HNS-a postao nezavisan. Poželjan je politički partner jer dobro kotira na sjeveru Hrvatske, a u Međimurju je kao župan 2017. dobio gotovo 59 posto glasova.

- Na parlamentarne izbore izlazim kao nezavisni kandidat. Ništa nije dogovoreno ni sa kim, u tijeku su pregovori i razgovori s onima koji će prihvatiti političku platformu za koju se u Međimurju zalažemo. To znači jasan stav o poziciji Međimurja u svakom budućem eventualnom teritorijalnom ustroju, uvažavanje i shvaćanje potreba Međimurja u vrijednostima i rezultatima koji naši ljudi ostvaruju. Međimurje kao regija mora biti više vrednovana od središnje vlasti sukladno doprinosu koji dajemo - rekao nam je M. Posavec.

Komentara 6

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
20:56 17.05.2020.

"nezavisnom"

Avatar emigrant
emigrant
20:10 17.05.2020.

Pozicija župana je nespojiva s pozicijom saborskog zastupnika - eto još jedne prevere birača.

SK
skuzeno
00:55 18.05.2020.

Ne baš moralan tip, uklopit će se odlično u SDP. Sjećamo se izjave "Postigli smo sve što smo htjeli, sada možemo razvrgnuti koaliciju sa HDZ-om".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije