Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticanje turističkih kretanja

CRO kartice kreću 1. srpnja, preko entercroatije najavilo se 200.000 stranaca

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
10.06.2020.
u 19:45

Krug usluga proširen je na putničke agencije, touroperatore, privatne iznajmljivače i na iznajmljivače plovila

Dugoočekivana CRO kartica moći će se, osim za plaćanje smještaja te hrane i pića u ugostiteljskim objektima, koristiti i za plaćanje usluga putničkih agencija te privatnih iznajmljivača i čarter tvrtki. Ovu novinu jučer je amenovala Vlada, a kartica se po novom može koristiti u cijeloj Hrvatskoj iako je prvotno bilo zamišljeno da će vrijediti samo za kontinent.

U projekt se uključilo sedam banaka, a prva će banka biti spremna za izdavanje CRO kartica 1. srpnja, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

– Unatoč problemima s koronakrizom vjerujemo da će se poslodavci odazvati, prije krize u anketi Ministarstva njih 63 posto kazalo je da bi dali određena sredstva radnicima za tu karticu. Sada će to kriza sigurno umanjiti, ali to je u dugoročnom programu Vlade i od toga se očekuje korist u idućih nekoliko godina – kazao je ministar turizma Gari Cappelli i otkrio da je u Hrvatskoj trenutačno 60.000 turista.

Smatra da bi turizam mogao, ako se održi sadašnja epidemiološka situacija, dosegnuti od 30 do 35 posto lanjskog prometa,što, kako je dodao, prije kratkog vremena nitko nije mogao ni zamisliti.

– Trenutačno imamo najavljen dolazak oko 200.000 stranaca sudeći prema broju ispunjenih aplikacija na stranici entercroatia. Što nas čeka u srpnju i kolovozu, još ne znamo, ali jasno je da dolasci jačaju svakim danom – ističe Cappelli.

Ključne riječi

Komentara 2

JU
Judita
20:18 10.06.2020.

Napokon! Za sve koji su pljuvali Vladu, ovo je još jedan pokazatelj da smo stasali u naprednu državu koja može konkurirati bilo kojoj članici EU-a, što se turizma tiče.

DU
Deleted user
11:56 11.06.2020.

Prvo država daje tvrtkama 4000 kn po radniku a nakon toga gazda daje radniku 2500 kn. Tko je to smislio je za Nobela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije