Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uklonjena stranica

Policija na tragu autorima vulgarne Facebook grupe?

facebook,mobitel,smartphone
Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL
31.05.2013.
u 15:03

Po vinkovačkim kuloarima priča se da je policija na tragu pokretačima ove vulgarne grupe te da je svemu kumovalo nekoliko djevojaka koje su se uz pomoć jednog prijatelja odlučile obračunati s konkurencijom

Nakon više od 20 dana tijekom kojih je PU vukovarsko-srijemska zaprimila brojne dojave i zahtjeve uznemirenih građana za uklanjanjem grupe naziva “Vinkovačke k****”, stranica je uklonjena s Facebooka, javlja Glas Slavonije.

Prije no što je uklonjena, na stranici se pojavila poruka upućena policiji: “Nemojte trošiti vrijeme i novac za istragu administratora ove stranice. Nepotrebno je i žalosno što se u ovoj državi više istina ne smije reći bez skrivanja identiteta”, uz dodatak: “Ubijte se!”. Tu je poruku podržalo više od 700 članova grupe.

Po vinkovačkim kuloarima priča se da je policija na tragu pokretačima ove vulgarne grupe koja je zloporabila društvenu mrežu te da je svemu kumovalo nekoliko djevojaka koje su se uz pomoć jednog prijatelja, kojemu je informatika jača strana, odlučile obračunati s konkurencijom. Navodno je uspio vrlo vješto sakriti svoju IP adresu, što je otežalo posao istražiteljima.

 - IP adresa je kao telefonska kartica za “zvanje preko interneta”. Ona je vaš internetski otisak. To je niz jedinstvenih brojeva koji identificiraju vašu mrežu i vas. Web stranice koriste IP adrese da bi se pratilo tko dolazi na njih. Postoji mnogo aplikacija za skrivanje IP adrese tako da je nekim slučajevima vrlo teško ući u trag, ali ne i nemoguće - pojašnjava informatički stručnjak iz Županje.

Pojedinci u Vinkovcima znaju tko je pokretač grupe, a za informaciju o imenu i prezimenu od jedne su novinarke tražili 200 eura.

Službenih informacija za sada nema. Glasogovornica PU vukovarsko-srijemske Marijana Maja Barbarić rekla je za Glas Slavonije da je policija odradila svoj dio posla i da je sada na potezu Državno odvjetništvo, a neslužbeno se doznaje da će s rezultatima istrage ovih dana izići u javnost i tako poslati poruku svima onima koji zlorabe društvene mreže da neće proći nekažnjeno.

>>Autori sramotnih grupa na Facebooku objavili rat i policiji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije