Naslovnica Vijesti Crna kronika

Poginuo od eksploziva skrivenog u brusilici kojeg je postavio njegov brat

Eksploziv je u brusilicu stavio njegov 64-godišnji brat, koji je time htio "kazniti" nepoznate provalnike koji su učestalo provaljivali u njegovu vikendicu na petrinjskom području i odvratiti ih time od daljnjih provala.
16. rujna 2016. u 14:15 3 komentara 2615 prikaza
eksplozija
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Pogledajte galeriju 1/9

Pogibija poznatog sisačkog sportskog djelatnika Darka Lončara Rusa (68) u studenom prošle godine dobila je uznemirujući epilog. Siščanin je toga dana, u prijepodnevnim satima, poginuo u eksploziji u svojoj garaži u Ulici Tina Ujevića, a istraga policije pokazalo je da je uzrok eksplozije eksploziv sakriven u brusilici koju je nesretni Siščanin koristio.

Eksploziv je u brusilicu stavio njegov 64-godišnji brat, koji je time htio "kazniti" nepoznate provalnike koji su učestalo provaljivali u njegovu vikendicu na petrinjskom području i odvratiti ih time od daljnjih provala.

Nekoliko dana prije nesretnog događaja brat je stavio eksploziv u kučište jedne od dviju brusilica koje je posjedovao, a Darko Lončar je, ne znajući za to, otišao do vikendice 11. studenog, uzeo brusilice, te ih sutradan krenuo isprobati u svojoj garaži. Dogodila se eksplozija u kojoj je na licu mjesta 68-godišnji Siščanin, bivši hokejaš, poginuo.

Od tada je policija nastojala sklopiti dijelove mozaika, te je u petak objavila kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu 68-godišnjeg državljanina RH, svoga brata te ga uz kaznenu prijavu predala u pritvor.

>>U eksploziji u garaži poginuo poznati sisački hokejaš Darko Lončar

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • radekbrod:

    oteto prokleti bilo i biti će

  • Tihi:

    Gluplje ne i de iako zna da mu brat ima pristup kljuć od garaže i koristi taj prostor i alat ne obavjesti njega da je postavio zamku ... Nevjerovatno naivno .. Danas postoje daleko jednostavnije i efikasnije stvari kao što ... prikaži još!o su skrivene kamere ili alarmni sa kojima se to riješi i uslikaju snime provanici ili zamke koje zgrabe za nogu kao medvjeda koja ozlijedi ali ovo da ubije nekoga nije dozvoljeno zakonom kud mu je brat stradao sad će i u zatvor koju godinu dvostruka tragedija jedne familije i sve zbog drskih lopova .

  • osica:

    Kažu " Blago lu di a, njihovo je carstvo nebesko". Eksploziv u brusilicu , mogao je sebi u g.....