Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnici nemoćni

Podstanari prevaranti teroriziraju Osječane: 'Ostali su dužni 6000 kuna, jedna žrtva prodala je kuću'

Osijek
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
10.07.2018.
u 12:08

Marija je čekala zbog blagdana i male djece, a onda je otkrila da podstanari od sredine studenoga do kraja siječnja nisu uplatili ni jednu jedinu lipu za struju, vodu, plin i odvoz smeća

Podstanari koji već dulje na području Osijeka žive besplatno na račun stanodavaca prevarili su još jednu žrtvu. Marija je lani iznajmila svoj dvosobni stan u Naselju Lj. Posavskog bračnom paru s troje djece, s jednim od supružnika potpisala je ugovor o najmu, podstanare uredno prijavila te platila porez sedam mjeseci unaprijed, no na kraju je prevarena, piše Glas Slavonije.

– Na oglas mi se javio pristojan čovjek, dobro odjeven, kao i njegova supruga i troje djece. Pitali su mogu li se odmah useliti jer imaju neugodnu situaciju – bivši ih najmodavac tjera iz kuće gdje su podstanari bez otkaznog roka, jer je kuću prodao. Prihvatio je stanarinu od 1000 kuna mjesečno i to da mora dati novac za dva mjeseca unaprijed. Inzistirao je da "ovaj put" svakako sklopimo ugovor u kojemu je otkazni rok čak 60 dana kako bi se osigurao da ponovno na završi na cesti s malom djecom. Ugovor smo i potpisali kod javnog bilježnika. Tražio je prijavu u MUP-u, i to sam učinila, a istodobno sam otišla i u Poreznu upravu i uplatila obvezu za idućih sedam mjeseci. Na dan useljenja tražio je i očitanje svih brojila kako bi se osigurao da ne mora platiti ono što nije potrošio. Kada se useljavao, pružio mi je 2000 kuna, ali je dodao kako mu je to, eto, sve do 20. u mjesecu, dok mu ne sjedne plaća. Pogledala sam tu malu djecu, bilo je mjesec dana uoči Božića, nisu imali svoju kuhinju, pa sam mu 1000 vratila i rekla neka bolje za taj novac opremi stan, a meni stanarinu za sljedeći mjesec uplati 20. Bio je jako zahvalan – prepričava Marija.

No, kada je došao 20. u mjesecu, od uplate nije bilo ništa. Marija je čekala zbog blagdana i male djece, a onda je otkrila da podstanari od sredine studenoga do kraja siječnja nisu uplatili ni jednu jedinu lipu za struju, vodu, plin i odvoz smeća. U veljači je, kaže, shvatila da je prevarena. Angažirala je odvjetnika i poslala im otkaz ugovora pa čekala da otkazni rok prođe. Na kraju su 15. travnja otišli, ali su ostali dužni 6000 kuna za stanarinu i režije, od čega je samo dug za plin bio 2800 kn. Otkrila je tada i da nije jedina koja je prevarena. Sjetila se adrese na kojoj su njezini podstanari bili prijavljeni prije nego što su došli k njoj i potražila je vlasnika nekretnine.

– Bila je to starija gospođa, koja u to vrijeme više nije bila vlasnica kuće u kojoj su oni bili prije nego što su došli k meni. Kuću je prodala da ih se riješi! U suzama mi je ispričala kako ih je naivno primila u kuću bez ugovora, a onda su oni na njezin račun i bez plaćanja kod nje živjeli mjesecima i nije im mogla ništa. Na kraju je kuću prodala jer je našla kupca koji je rekao da će se on njih već riješiti – rekla je Marija, koju je nazvala još jedna žena s područja Osijeka koja je u njenoj priči prepoznala svoju i rekla da su se k njoj uselili na dan kada su se iselili od Marije.

– Kako je kroz razgovor shvatila s kim ima posla, pošla ih je s mužem odmah otjerati iz stana i nekako je uspjela. Nedugo nakon toga doznala sam da su prešli u treći stan, negdje na Jugu 2, te da sada taj najmodavac prolazi moju priču – kaže Marija.

Ovo je 10 najskupljih gradova na svijetu - čak 4 iz jedne države:

Osijek
1/11
Ključne riječi

Komentara 51

DU
Deleted user
12:32 10.07.2018.

Zasto ne objavljujete imena tih kriminalaca? To je najbolji nacin, kako ih zaustaviti u njihovim kriminalnim radnjama, jer od hrvatskog pravosudja se pravda ne moze ocekivati.

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
12:42 10.07.2018.

Prilika cini lopova... U nekim stvarima nema suosjecanja i milosti poso je posao i kda na vama nanjuse da ste neprofesionalni vas i zajebu.. Jer ako je netko poste so je njemu problem slikat i posalt sliku da su racuni placeni i uplacen nova. Cist racun duga ljuba

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
12:42 10.07.2018.

Dobrim dijelom je sama kriva, nema tu sažaljenja svako ima račune za platiti. Kada pokažeš zube svi oni izlaze van, nema potrebe opterećivati sudove, jadni rade punom parom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije