Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENA PRIJAVA

Prevarila zabrinutu majku u Zadru: Kćer vam je bolesna u Londonu, hitno platite 50.000 kuna za liječenje

MUP
Ivo Cagalj/PIXSELL
21.05.2018.
u 09:45

Majka je možda posumnjala u priču, ali novce je zbog straha za dijete ipak uplatila i postala žrtvom prijevare.

Vaša kćer teško je bolesna i ne moze se javiti na telefon. Zapravo u zračnoj je luci i da bi joj pomogli i poslali je na liječenje potrebno je uplatiti oko 50.000 kuna u valutnoj protuvrijednosti. Ja sam djelatnica hrvatskog veleposlanstva u Londonu..

Majka je možda posumnjala u priču, ali novce je zbog straha za dijete ipak uplatila i postala žrtvom prijevare

- Prošli tjedan u Zadru, u jutarnjim satima na kućni telefon 61-godišnjakinju je nazvala nepoznata ženska osoba koje se lažno predstavila kao djelatnica veleposlanstva RH u Londonu, te od iste zatražila uplatu novca radi bolesti člana uže obitelji. 

MUP
1/6

Nakon toga 61-godišnjakinja je na taj račun uplatila više desetaka tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe - istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:00 21.05.2018.

ovo mi baš ne drži vodu ... ići uplatiti na nečiju riječ....

DU
Deleted user
08:08 22.05.2018.

Nisu prevaranti krivi nego ovi što vjeruju...na nečije lijepe riječi....nikada mi to neće biti jasno....

KO
konstanta
11:09 21.05.2018.

Prevarantica je očito jako dobro poznavala oštećenu gospođu čim je znala da joj je kći u Londonu. Nevjerojatno je što su ljudi spremni učiniti za novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije