Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda protiv Blaže Petrovića ovisi o HZZO-u

Pitanje za 150.000 kn: Je li Petrović bolovao 11. ožujka 1997. godine

Blaž Petrović
Vjesnik/Pixsell
23.02.2010.
u 22:17

Stjepan Semulić tužbom traži od kontroverznog poduzetnika da mu vrati novac koji mu je, kako tvrdi, posudio 1993. godine, a Petrović mu nije vratio

Liječnički karton Blaže Petrovića morat će biti dostavljen Općinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog parnice koju protiv njega vodi nekadašnji susjed Stjepan Semulić.

Kao što se zna, kontroverzni poduzetnik Blažo Petrović od travnja do prosinca skrivao se u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da si je sa suradnicom, zloporabom ovlasti, od rujna 2003. pa do lipnja 2004. godine, priskrbio 9,6 milijuna kuna, a onda se početkom prosinca 2009. jednostavno ušetao u Županijski sud i predao.

Stjepan Semulić još u siječnju 1993. tvrdio je da je Petroviću posudio 38.000 DEM, odnosno oko 150.000 kuna u protuvrijednosti, a kako Petrović novac nije vratio na vrijeme iako je potpisao zadužnicu, Semulić je odlučio pokrenuti parnicu kojom traži povrat novca.

Presuda zbog izostanka

U ožujku 1997. godine, kada Petrović nije osporio tužbu, sud je presudio u korist Semulića, a kako je Petrović izostao, vrlo brzo podnesen je prijedlog za povrat parnice u prijašnje stanje koji je Petrović opravdao bolešću tog 11. ožujka. Sud je prihvatio povrat, a Petrović tvrdi da je do siječnja 1994. Semulićevu sinu vratio sav novac, ali kako je već presuđeno u Semulićevu korist, ostalo je pitanje zašto se 11. ožujka 1997. godine, kada je donesena presuda zbog izostanka, Petrović nije pojavio.

Parnica se razvukla u dugogodišnju zavrzlamu, unatoč prijašnjoj presudi, zbog neurednih dostava sudskih poziva, nedolaženja tužitelja i tuženog, a kako još od 2003. godine, kada je zadnji put sud od Petrovića tražio original liječničkog kartona, nije dostavljen, od HZZO-a tražit će se službenim putem da se utvrdi je li on uistinu bio bolestan toga dana ili povrat parnice u prijašnje stanje nije osnovan te i dalje na snazi ostaje presuda iz 1997. godine.

Lani bio u bijegu

Blažo Petrović lani je osam mjeseci bio u bijegu od hrvatskog pravosuđa, sve do 8. prosinca, kad je ušetao u Županijski sud u Zagrebu.

Potom je pušten da se sa slobode brani od sumnji za zloporabu položaja iz 2003. i 2004. godine tešku 9,6 milijuna kuna, s tim da je prihvaćena njegova ponuda jamčevine od dva milijuna kuna realizirana upisom hipoteke na kafić i pizzeriju Faust u vlasništvu njegove supruge.

Komentara 5

DU
Deleted user
23:33 15.03.2017.

rodoljubi secu i otimaju .malo u bosnu a malo u hrvatsku de ljepse tu duze ,ali moram napomenut da mi tog komunalnog redara nije zao ,drugi puta manje pricati vise raditi

OB
-obrisani-
23:27 23.02.2010.

kakav je ovo članak? koje ovlasti? u kojoj ustanovi je radio? izgleda se radi o nekom hns-ovcu pa se javno ne govori? a možda je i ezdipovca? u svakom slučaju da ima barem susjeda kumovog brata u hdz-u, to bi sigurno blio navedeno???

RA
razočarani1
23:37 23.02.2010.

što se ne zatvori ovaj kriminalac i prevarant.....osobno sam osjetio njegovu bahatost.ali na sreću dobio sam novce uz pomoć nekih ljudi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije