Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočarana Omišanka

Suprugu htjela pokloniti skok s padobranom, na kraju sve prijavila policiji

Ilustracija
Foto: Borna Filic/Pixsell
21.09.2019.
u 17:38

Uplatila suprugu skok padobranom, a četiri mjeseca nakon toga prijavila slučaj Policijskoj postaji Omiš

Najbolji pokloni za rođendan su, kažu, oni kreativni i jedinstveni. Upravo takav je 28-godišnja Omišanka željela priuštiti svom suprugu. Uplatila je aeroklubu "Slobodan pad" 1600 kuna za skok padobranom, ali četiri mjeseca nakon toga, odlučila se prijaviti cijeli slučaj policiji.

Skok je, kako objašnjava za Slobodnu Dalmaciju, trebao biti u Sinju, ali su ga iz tvrtke odgodili. Omišanki novi termin nije odgovarao, a nakon što ih je kontaktirala telefonom, kazali su, navodi, kako "imaju posla". Nakon što joj nisu odgovarali na e-mailove, kontaktirala je i samog predsjednika, Darka Tupeka, koji joj je, tvrdi, odgovorio da je na putovanju i da od skoka neće biti ništa. Dodaje kako je saznala za slične slučajeve odgode kod drugih korisnika te je zaprijetila tvrtki inspekcijom.

– Javio mi se gospodin Tupek da je u Kini i da su sve zapadne mreže bile blokirane zbog čega se nije mogao javiti ranije. Rekao je da se radi o komunikacijskim problemima te da nema nikakve prijevare. Nisam mu povjerovala već sam kontaktirala aeroklub Sinj u kojem su mi kazali da "Slobodan pad" nije došao ni jednom unatrag dvije godine. Onda sam odlučila zatražiti povrat novca. Rečeno mi je da mogu dobiti samo 500 kuna jer da je 1100 kuna članarina u klubu. Također su me upozorili da nisam pročitala prava i uvjete iz kupona – kazala je Omišanka za Slobodnu.

Nakon toga je slučaj prijavila Policijskoj postaji Omiš. Iz sporne tvrtke su kazali kako su skokovi otkazani zbog loših vremenskih uvjeta.

– Gđa zbog financijskih sredstava koja su joj potrebna za selidbu želi sada odustati od skoka i traži povrat. Radi trenutnog odsustva nismo bili u mogućnosti odgovoriti na pozive niti poruke posljednjih 15 dana, no ista jednostavno izmišlja raznorazne konstrukcije o prijevari. Klub postoji već 10 i više godina, i skočilo je više od 5000 ljudi. Klub pokriva svoje troškove iz članarina i organizacije skokova te iz tog razloga povrat nije moguć, a ukoliko trenutno nije moguće izvesti skok, ostavljamo mogućnost da se kupon produži. Kako trenutno prolazimo kroz određene organizacijske promjene, mi smo sve aktivnosti odgodili do kraja listopada te smo o tome obavijestili i gđu iz Omiša, nakon čega ćemo objaviti termine skokova. U Sinju smo skakali u travnju 2018. godine, za što imamo pismene te videodokaze – odgovorio je Darko Tupek na upit Slobodne.

 

Komentara 4

KB
kamilo.bozic
18:23 21.09.2019.

Kao i svugdje prljava posla.

MM
mmarjana
05:04 24.09.2019.

Ja sam skakala u Zagrebu preko kluba Slobodni pad i kupona i sve je bilo u savršenom redu ali 2011 g. Iskustvo je nevjerojatno. To sam željela cijeli život. Suprug je skoro umro od straha kad sam skočila :) Nisu svi za to.

AE
Aedes2017
20:41 21.09.2019.

,,Poklananje jednog skoka ,, je glupost ,egzibicionizam ..rekao bih ,, padobranska pornografija ,,. Padobranstvo je esencija karaktera ,ljubav za život i slobodu .što se ne može kupovati već ž i v j e t i .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije