Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni simboli

Njemačka za Dan pobjede zabranila i ruske i ukrajinske zastave, Ukrajinci: 'Ovo je šamar'

Pro-Ukrainian demonstrators march along the National Mall in Washington
ELIZABETH FRANTZ/REUTERS
07.05.2022.
u 16:14

Rekli su da će zastave samoproglašenih narodnih republika Donjeck i Lugansk te ruski ratni simboli 'V' i 'Z' također biti zabranjeni tijekom ceremonija u nedjelju i ponedjeljak.

Policija u Berlinu zabranila je isticanje ruske i ukrajinske zastave na spomenicima Drugom svjetskom ratu tijekom obilježavanja obljetnice završetka Drugog svjetskog rata, piše BBC.

Rekli su da će zastave samoproglašenih narodnih republika Donjeck i Lugansk te ruski ratni simboli 'V' i 'Z' također biti zabranjeni tijekom ceremonija u nedjelju i ponedjeljak.

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andriy Melnyk izrazio je ogorčenje zbog zabrane, za koju je rekao da je jednak tretman žrtvi i agresoru u ruskoj invaziji Ukrajine.

"Šokirani smo što je berlinska policija 8. i 9. svibnja zabranila zastave povezane s Ukrajinom", rekao je. "Ovo je šamar Ukrajini i ukrajinskom narodu.", dodao je. Rusi 9. svibnja slave pobjedu nad nacističkom Njemačkom, dok se u zapadnoj Europi završetak rata na tom kontinentu obilježava 8. svibnja.

Komentara 5

LL
lijepa_li si
21:37 07.05.2022.

ovo me podsjeća na "velik uspjeh hrvatske diplomacije" kad je UN uveo sankcije na uvoz oružja!

MP
marinko.przolica
17:26 07.05.2022.

Ne znam što se ljudi čude... Putin je napao Ukrajinu u dogovoru s Njemačkom i Francuskom... Problem je što nije prema dogovoru to riješio za par dana pa sada ispod žita rade protiv Ukrajine... Pokazalo se da javno mijenje nedvojbeno podržava Ukrajinu pa su sada njemačke i francuske političke i poslovne elite prisiljenje raditi s Putinom ispod žita...

AT
atlantisind
16:42 07.05.2022.

Staces demokracija ,hoce li izbaciti slovoZ ili ce ga promjeniti u neki novi oblik.Ovo je tiranija gore jednoumlje od komunizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije