Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski poznato

Nazvali kćer Breksit u čast britanskog napuštanja EU-a

Beba
Foto: Thinkstock
28.06.2016.
u 13:49

Ubrzo nakon referenduma društvenim mrežama je počela kružiti vijest kako je meksički par dao svojoj kćeri neobično ime, sada poznato u svijetu

Par u Meksiku, u južnoj saveznoj državi Tabasco, dao je novorođenoj kćeri ime Breksit prema referendumu na kojem su stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva odlučili izaći iz Europske unije, pišu tamošnje novine Excelsior koje su objavile izvadak iz matične knjige rođenih.

Mala Breksit upisana je matičnu knjigu u petak, dan nakon referenduma na kojem je 52 posto građana zaokružilo izlazak iz EU.

Naziv Brexit, skraćenica od riječi Britanija i exit (izlaz), mjesecima se koristi za britansko napuštanje zajednice zemalja u kojoj se nalazi od 1973. godine.

Ubrzo nakon referenduma društvenim mrežama je počela kružiti vijest kako je meksički par dao svojoj kćeri neobično ime, sada poznato u svijetu.

U Meksiku je na snazi zakon koji brani davanje imena koja bi mogla izazvati ismijavanje okoline i osjećaj neugode kod tako nazvanog djeteta.

Među zabranjenim imenima nalaze se Robocop, Yahoo i Batman.

>> Romi sumnjaju u zamjenu: Beba je svijetle puti i ima plave oči

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
15:55 28.06.2016.

jadna djeca s blesavim roditeljima

Avatar Peterančan
Peterančan
14:22 28.06.2016.

Jel maloj tata možda sa Islanda?

DH
dalibor.hren
20:36 28.06.2016.

Možda su dijete nazvali pu usojehu na Euru u Francuskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije