Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strah od nestašice

Nastavlja se kaos zbog goriva u Velikoj Britaniji: Vlada razmatra mobilizaciju vojske

Gorivo Velika Britanija
Foto: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL
1/6
27.09.2021.
u 10:29

Udruga trgovaca naftnim derivatima upozorila je da čak dvije trećine prodajnih mjesta nema gorivo, a da će ga i u ostalima uskoro nestati

Britanska vlada obustavit će zakon o tržišnom natjecanju za naftne kompanije kako bi se omogućila isporuka goriva na benzinske postaje. Dužnosnici navode kako bi takav potez olakšao tvrtkama razmjenu informacija te kako bi se kao prioritet postavili oni dijelovi zemlje kojima je to najpotrebnije.

Nakon nekoliko dana dugih redova na benzinskim postajama i panične kupnje goriva zbog straha od nestašice, vlada razmatra i mobilizaciju vojske za isporuku goriva. O toj će se odluci danas raspravljati, navodi BBC

Udruga trgovaca naftnim derivatima upozorila je da čak dvije trećine prodajnih mjesta nema gorivo, a da će ga i u ostalima uskoro nestati. 

- Iako je uvijek bilo i ima dovoljno goriva u rafinerijama i na terminalima, svjesni smo problema s lancima opskrbe - kazao je resorni državni tajnik Kwasi Kwarteng

Isporuka goriva pogođena je zbog nedostatka vozača kamiona. Sličan su problem posljednjih mjeseci u Velikoj Britaniji imali i, primjerice, supermarketi i lanci brze hrane. 

Vlada je apelirala na građane da ne kupuju zalihe goriva ako im ono nije trenutno potrebno, no oni su se oglušili na apel. Proteklog su vikenda diljem zemlje zabilježene velike gužve te redovi ispred benzinskih postaja zbog čega je sve više njih ostalo bez goriva. 

Komentara 13

DR
Draconic5
11:15 27.09.2021.

Da je kod nas tako, kakvi bi sad bili komentari.

DJ
DjD
11:16 27.09.2021.

Uvedite par-nepar, to je riješenje.

KE
kemtonator
11:27 27.09.2021.

Iz ovoga se vidi kolika je ovisnost zapadnih razvijenih zemalja o stranoj, jeftinoj radnoj snazi. Zato je Angela primila milijun imigranata. Nek se nađe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije