Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENZIJE UNUTAR ŽUPANJSKOG HDZ-A

Šef mladeži HDZ-a podnio ostavku pa napao kolege: Stavljaju Miličevića protivno našoj volji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
25.02.2021.
u 14:14

Povod tome su događanja unutar županjskog HDZ-a gdje je na unutarstranačkim izborima, koji su održani 22. studenoga prošle godine, pobijedio Damir Juzbašić

Koliko god se vrh HDZ-a trudio prikazati stanje na terenu kao stabilno i da nema nekih većih problema, svako malo svjedočimo raznim sukobima, razmimoilaženjima ali i istupanja iz reda najjače hrvatske političke stranke.

Posljednji u nizu je predsjednik Mladeži HDZ-a Županja Tomislav Šiklić koji je nezadovoljan stanjem u stranci u njegovom gradu najavio istupanje iz HDZ-a. Povod tome su događanja unutar županjskog HDZ-a gdje je na unutarstranačkim izborima, koji su održani 22. studenoga prošle godine, pobijedio Damir Juzbašić.

On je dobio 521 glas dok je aktualni gradonačelnik Davor Miličević dobio oko 350 glasova.  Međutim, početkom ovoga tjedna Juzbašić, koji je i ravnatelj Robnih rezervi i koji je trebao biti kandidat za gradonačelnika Županje, podnio je ostavku na mjesto predsjednika županjskog HDZ-a pravdajući se brojnim obvezama.

Međutim, mnogi u Županji tu njegovu odluku komentiraju raznim pritiscima kojima je bio izložen proteklih tjedana. Sve to, kako nam govore sugovornici, aktualnom gradonačelniku Županje Davoru Miličeviću ponovno širom otvaraju se vrata za kandidata za gradonačelnika.

I dok većina u Županji o ovoj temi ne želi pričati povodom svih tih događanja unutar HDZ-a Županje na Facebooku se oglasio predsjednik Mladeži HDZ-a Županje Tomislav Šiklić s objavom koju je nazvao ''Davor Miličević nije kandidat članova i članica HDZ-a Županja''.

- U narednim danima možemo očekivati nastavak igrokaza u režiji predsjednika ŽO HDZ-a Marija Banožića i kandidata za župana Damira Dekanića oko imenovanja povjerenika koji će sazvati sjednicu GO HDZ-a Županja, na kojoj će Davor Miličević biti izabran kao kandidat za gradonačelnika. Naivno smo vjerovali da će se poštivati volja većine članova koji su na unutarstranačkim izborima jasno rekli da Davor Miličević nije njihov predsjednik, ali na kraju se o kandidatu za gradonačelnika Županje odlučivalo u Vinkovcima, napisao je Šiklić.

Komentara 6

DU
Deleted user
14:48 25.02.2021.

Ako je ovaj na fotografiji mladež onda sam ja Eskim....

BR
Branitelj2020
14:48 25.02.2021.

Svi već odavno vidimo da je HDZ osuđena kriminalna organizacija kod koje glavni kum Plenković sve određuje.

DU
Deleted user
21:23 25.02.2021.

šef mladeži ušao je u treću životnu dob

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije