Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČKI UGOSTITELJ

Vlasnik Tri majmuna: Moj otac je bio u HDZ-u, ali sad je to sekta

RTL
23.02.2021.
u 23:40

"Moj pokojni otac je bio jedan od prvih članova HDZ-a dok je HDZ bio praktički svenarodna stranka, nakon nekog vremena je ta svenarodna stranka postala stranka, sad je postala sekta."

Nakon što je HDZ-ovcima prije 10-ak dana poručio da nisu dobrodošli u njegovom kafiću, Tomislav Kovačević, ugostitelj iz Rijeke, privukao je pažnju javnosti. Potom je uslijedilo zatišje nekoliko dana, da bi onda predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponovno otvorio tu temu, predbacujući oporbi zbog izostanka reakcije na spomenuti slučaj. 

Gostujući u RTL Direktu, Kovačević smatra da su dva razloga zašto se sve to izdogađalo u posljednjih deset dana.

"Znači, jedan, prvi, ogromni problem s egom i drugo što je po meni bitnije, nešto se valja iz brda", rekao je.

"Oni se zamaraju s nekim nebitnim kafićem u Rijeci, nebitnim gazdom, afere se nižu jedne za drugom. Mislim da je ovo jednostavno onaj sistem kruha i igara."

Kovačević je otkrio i da je njegov otac bio član HDZ-a.

"Moj pokojni otac je bio jedan od prvih članova HDZ-a dok je HDZ bio praktički svenarodna stranka, nakon nekog vremena je ta svenarodna stranka postala stranka, sad je postala sekta. Međutim, ne znam što bih rekao. Htio sam postić ovo što sam postigao. Pazio sam na riječi." 

Kaže kako je ovo krik malog čovjeka zbog nemogućnosti da se bilo što promijeni.

"Kakav problem imam s HDZ-om? Možemo definirati na ovakav način, HDZ je stranka koja ima optužbu i na kraju cijele priče nepravomoćnu presudu za kriminal. Znači mogao sam sročit na takav način da ne želim kriminalce u svom objektu. Da li je to diskriminacija? Ajmo reći ovako, da li, ako recimo takva osoba koja ima takvu povijest dođe u banku i zatraži kredit i banka mu ne da kredit, da li je to diskriminacija? To je sad pitanje za pučku pravobraniteljicu. Mislim da je na kraju cijele priče žalosno što je i ona postala instrument premijera, što je i on osobno priznao, mislim da i ta gospođa ima puno pametnijih poslova nego da se bavi s ovakvim tezama, međutim to ide njoj na dušu", zaključuje.

Komentara 51

ZS
ZNA SE
01:40 24.02.2021.

Tko upravlja Rijekom neprekidno zadnjih 75 godina?

ŹI
ŹIVAC
01:11 24.02.2021.

Jasno je da se ovaj čovjek dodvorava Riječanima, pa od njih i živi, te olako spominje koga želi a koga ne u kafiću jer pretpostavlja da je u Rijeci puno više onih koji nisu u HDZ-u. Za njega kao ugostitelja i građanina svaka segregacija nije dobro došla. Ako priziva i ako se navodno bori za demokratsko društvu! No,.možda čovjek ne želi demokratsko društvo! Način na koji kritizira "ove"svrstava se na "njihovu" stranu i više nego što je svjestan! Ako su "ovi" takvi kakve ih on vidi!

SI
sisavac
05:55 24.02.2021.

Da je sdpovcima zabranio ulazak, svi mediji bi ga razapinjali. Ovako imaju dodatnu temu za click bait. Lik je napravio grešku, pred izbore i to lokalne se svrstao na jednu stranu, nažalost onu koja je uništila rijeku. Ne misli valjda netko da je hdz kriv za stečaj i propast 3 maja, torpeda, luke, nestanak cjelokupne riječke industrije, a da je sdp oslobođen ikakve odgovornosti... Nejde, drugovi, nejde. Nije nama iz ostalih dijelova rh baš po volji da država u tu i takvu rijeku ulaže tolko našeg novca, za tunele, obilaznice, luku... Da se razumijemo. Bajka o riječkoj otvorenosti prema svima pada već na prvoj temi, političkim opcijama. Mi sve volimo, ali.. Ne volimo hdzovce, desničare, blokiramo i koncerte koji smetaju našoj sceni, pričamo o gradu prijestolnici kulture, a kao najveću instalaciju istaknemo petokraku. Drugo očito nemaju. U poljskoj je to i zabranjeno isticati. Rijeka je spremna za promjenu vlasti, bilo koje. Da i oni osjete promjene. Da bide kako je to kad nakpn 20 godina više nisi šef gradskog poduzeća, i kad ti nasljednik javnosti pokaže što si radio. Bit demokracije, kontrola jednih drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije