Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Mislim da se politika ne treba miješati u glazbu'

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je u Glini, na obljetnici predaje 21. korpusa tzv. RSK, komentirala proslavu Oluje u Slunju i tamošnji koncert Marka Perkovića Thompsona
08. kolovoza 2017. u 15:30 68 komentara 5112 prikaza
Marko Perković Thompson - Slunj
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je u Glini, na obljetnici predaje 21. korpusa tzv. RSK, komentirala proslavu Oluje u Slunju i tamošnji koncert Marka Perkovića Thompsona. Na pitanje treba li pjevač biti prekršajno prijavljen zbog otvaranja koncerta uzvikom Za dom spremni i je li trebalo Ministarstvo branitelja financirati taj koncert predsjednica je rekla da ministar branitelja Tomo Medved može dati najbolji odgovor na drugi dio pitanja.

SKANDALOZNO Gnjusna naslovnica srpskog tabloida s Thompsonom i ovcom

"Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne treba miješati u glazbu, a kad je riječ o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome trebaju reći svoju riječ pravosudna tijela Hrvatske." - rekla je predsjednica koja je na novinarsku konstataciju o različitom postupanju, oko koncerta i uzvika, lani kninske i ove godine karlovačke policije, dodala: "Upravo je u tome na pravosudnim organima da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima Republike Hrvatske".

Marko Perković Thompson - Slunj
1 / 42
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na obilježavanju 22. obljetnice predaje 21. kordunskog korpusa u Glini

Odgovorila je i na pitanje je li Republika Hrvatska danas ona zemlja za koju su se prije 22 godine izborili hrvatski branitelji.

Aleksandar Vučić Davor Ivanković Beograd se i dalje ponaša kao da je rat trajao 4 dana, a ne 4 godine

"Mislim da jest. Republike Hrvatska je samostalna, cjelovita, suverena država, članica EU i NATO-a. Dakako da stanje može biti i mora biti bolje.  Ono što me posebno zabrinjava i što uvijek ističem jest odlazak mladih, ali vjerujem da ćemo u godinama koje su pred nama učiniti sve, ja i hrvatska Vlada i svi koji obnašamo javne dužnosti,  kako bismo prije svega poboljšali, unaprijedili društvenu klimu, gospodarstvo, investicije, kako bi nam mladi ostajali ovdje, ali naravno i kako bismo se pobrinuli za dostojanstven život svakog radnog čovjeka, svakog umirovljenika, svakog branitelja i svakog državljanina Republike Hrvatske." - istakla je Grabar Kitarović komentiravši i novi Zakon o hrvatskim braniteljima.

Marko Perković Thompson - Slunj
1 / 17
Marko Perković Thompson - Slunj

"Vjerujem da će taj zakon riješiti mnoga goruća pitanja koja su se osjećala u braniteljskoj populaciji. Ja sam često među njima i čujem mnoge životne priče koje su doista tragične. Postoji puno nepravdi koje treba ispraviti, neke od njih su pojedinačne, individualne, ne mogu se svesti pod stavke zakona, ali vjerujem da će se novim zakonom općenito unaprijediti položaj branitelja i njihovih obitelji" - rekla je predsjednica.

Marko Perković Thompson - Slunj Dan pobjede Thompson priredio spektakl na koncertu u Slunju Marko Perković Thompson - Slunj Proslava u Slunju Podnesene tri prekršajne prijave: Policija pregledava snimku Thompsonova koncerta Knin: Svečani mimohod prema crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta Marinko Jurasić Zašto 'greške' nisu i zločini nakon Oluje!?
Arena Centar
LJETO ZA DJECU U ARENA CENTRU
Idealno rješenje za zagrebačke vrućine

A1 izdvaja za Vas

  • drugPlenky:

    Predsjednice "nebum se ja mešala" nije odgovor, bar ne za nas koji smo Vas izabrali na mjesto na kojem sad sjedite

  • komunikolog:

    Neka iduće godine na proslavu Okuje u Knin dovedu Baju Malog Kninđu! Možda onda i koalicijski partner bude zadovoljan?!

  • IDujas:

    Svi ste vi vladajuća gospodo šaka jada ili možda go*ana! Prepuštate zabranu tri Hrvatima istovremeno svete i obične riječi "Za dom! Spremni!" pravosuđu koje je kompletno naslijeđeno iz Jugoslavenskog sustava. U taj sustav nije se ulazilo bez temeljitog dokaza o ... prikaži još!o pravovjernosti i odanosti komunističkoj partiji i komunističkoj ideji općenito. Prepuštate to dakle onima koji su već sudili Hrvatima za verbalni delikt da to rade i danas! Predsjednice sramite se!