Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan pobjede

Thompson priredio spektakl na koncertu u Slunju

Marko Perković Thompson - Slunj
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/22
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.08.2017.
u 23:45

Uspjeli smo, oslobodili smo sva okupirana područja, omogućili ljudima da se vrate svojim domovima, ali smo za slobodu platili veliku cijenu, 352 života hrvatskih branitelja i civila, rekao je ministar obrane

U Slunju se cijelog dana obilježavao Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a u večernjem programu je prvo nastupio Mate Bulić, nakon kojeg je na pozornicu izašao Marko Perković Thompson

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u Slunju na proslavi 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja i oslobođenja Slunja, Cetingrada i Rakovice da su hrvatske snage u toj veličanstvenoj operaciji uspjele slomiti krvavi agresorski pir te vratiti građane iz četverogodišnjeg progonstva.

 

"Uspjeli smo, oslobodili smo sva okupirana područja, omogućili ljudima da se vrate svojim domovima, ali smo za slobodu platili veliku cijenu, 352 života hrvatskih branitelja i civila", rekao je Medved i u ime tih žrtava pozvao sve građane na zajedništvo i dostojanstveno slavlje.

Marko Perković Thompson - Slunj
1/37

U svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića, župan Karlovačke županije Damir Jelić u svom je govoru rekao je da je bilo mnogo patnje i žrtava ali se, kazao je, "kroz žrtvu osnaživala i ljubav prema hrvatstvu i njenom temelju Katoličkoj crkvi, što je razlog da danas ovako veličanstveno slavimo svoje pobjede".

Podsjetivši okupljene hrvatske branitelje iz svih krajeva Hrvatske da je taj prostor današnje Karlovačke županije u Domovinskom ratu bio okupiran na preko 50 posto svoje površine, istaknuo je kako nema ljepšeg trenutka nego da se cijela Hrvatska slije u taj prostor i zajedno slavi pobjedu, Domovinsku zahvalnost, hrvatske branitelje.

Marko Perković Thompson - Slunj
1/17

"Poziv je to i svima onima koji nisu Hrvati i Hrvatice, ali Hrvatsku osjećaju svojom domovinom, da budu s nama i da i oni budu vjesnici bolje budućnosti Hrvatske", rekao je Jelić.

Ratnih dana prisjetio se zapovjednik 14. domobranske pukovnije Vladimir Katić. Gradonačelnik Jure Katić je zahvalio svima koji su danas od osam sati ujutro do 15,30 sati pješice prošli stazu Oluje, posebno onima koji su to učinili dvanaesti put, od Kamenice do Slunja i tako se prisjetili oslobođenja Slunja, Cetingrada i Rakovice. Samostalna Republika Hrvatska, rekao je Jure Katić, "nije stvorena na nekom antifašizmu, već su je stvorili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu".

Tijekom njihovih govora iz pozadine okupljenih moglo se čuti izvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" i pjevanje Juri i Bobanu. Prema procjeni organizatora okupilo se desetak tisuća ljudi. Državna izaslanstva, braniteljske i stradalničke udruge položili su vijence i zapalili svijeće pred središnji spomenik u gradskom parku.

Marko Perković Thompson - Slunj
1/12

Komentara 272

PO
pozornik66
21:55 05.08.2017.

Novost je da svi urednici VL danas ZDS pozdrav nazivaju ustaški, svi ko jedan po nečijoj direktivi. Pranje mozga je počelo

PR
prajdali100
22:37 05.08.2017.

Ha ha ha bitno je u svakom clanku naglasiti da je par tipova uzvikivalo ustaske pozdrave, da je bilo ustaskih kapa, neprimjerenog skandiranja......pljuc, sve je jasno

Avatar 123456
123456
22:08 05.08.2017.

hajde četnici izdržite još malo, pa s patnjom u srcu i praznom glavom na spavanje- možda vam se u snu pročini velika srbija bez Kosova i Vojvodine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije