Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mehanika

Locus uči djecu kako rastaviti i sastaviti računalo ili auto motor

Foto: Miroslav Flego
1/2
20.10.2014.
u 14:13

Nov automobilski motor rastavljen je uz asistenciju polaznika radionice, ostavivši im trag upoznavanja na rukama - kaže Tomislav Stepić, dopredsjednik udruge Locus

Nakon što su na radionici učili djecu kako rastaviti i sastaviti računalo, vinkovačka udruga Locus je provela radionicu "Rastavi i sastavi auto motor" koja je privukla veći broj djece željnih znanja o mehanici.

- Cilj nam je bio upoznati sve zainteresirane s "tajnama" novih automobilskih motora. Tehnološki napredak automobilskih motora posljednjih godina izuzetno je velik, kako zbog sve strožih ekoloških standarde tako i zbog sve većih zahtjeve u pogledu potrošnje goriva. Na koji način je auto industrija odgovorila ovim zahtjevima u pogledu motora pojasnili su okupljenima, djelatnici Auto servisa Crnaić, na svakom rastavljenom dijelu.

Nov automobilski motor rastavljen je uz asistenciju polaznika radionice, ostavivši im trag upoznavanja na rukama - kaže Tomislav Stepić, dopredsjednik udruge Locus i za studeni najavljuje nastavu robotike pod nazivom "Robot od početka do…" gdje će na zabavan i prilagođen način djecu polagano uvoditi u svijet automatiziranih sustava, potičući njihovu kreativnost i inovativnost u rješavanju tehničkih problema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije