Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJENA MU ŽALBA

Kovačević do daljnjeg ostaje u Remetincu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
29.04.2021.
u 13:33

Kovačević je nakon uhićenja iznio obranu u kojoj je porekao djelo, no nekoliko dana nakon toga sam je zatražio da ponovno iznese obranu

Dragan Kovačević, bivši čelni čovjek Janafa, do daljnjeg ostaje u Remetincu jer je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo njegovu žalbu, ali i žalbe njegovih suosumnjičenika. Istražni zatvor, koji im je određen prije malo više od mjesec dana poslije ponovnog Kovačevićeva uhićenja, ističe im 7. travnja.

No, kako im je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a svi svjedoci još uvijek nisu ispitani, može se očekivati da će USKOK tražiti produljenje istražnog zatvora. Predloženo je ispitivanje 30 svjedoka, a do sada ih je ispitano petnaestak.  Osim Kovačevića, do daljnjega u Remetincu ostaju i Vlado Zorić,  bivši direktor sigurnosti Janafa, Ivan Širić, vlasnik tvrtke Cefis te direktor tvrtke M. G. S. Edo Seifried.

Kovačević je nakon uhićenja iznio obranu u kojoj je porekao djelo, no nekoliko dana nakon toga sam je zatražio da ponovno iznese obranu. Htio je sve priznati kako bi izašao iz Remetinca. Obranu je iznio, no to priznanje nije bilo takvo da bi USKOK predložio da mu se ukine istražni zatvor. 

Protiv Kovačevića od listopada lani vodi se istraga u aferi Janaf u kojoj se sumnjiči da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita od Kreše Petaka kako bi Petekovoj tvrtki dao poslove s Janafom. Što se tiče optužbi zbog kojih je sada u Remetincu, Kovačevića se tereti da je kao mito od Širića dobio dva luksuzna stana u Splitu i Zagrebu te da su njegovoj djeci plaćena dva automobila kako bi Kovačević Širiću namjestio dobivanje poslova s Janafom.

Vlado Zorić osumnjičen je da je pomagao kod namještanja poslova, kao i Seifried koji je, sumnja USKOK, bio paravan Širiću za dobivanje posla s Janafom, jer je Širić bio Seifriedov podizvođač. 
 

Nakon pandemijskog koncerta pred 5.000 ljudi u Barceloni, samo šest osoba zarazilo se koronom!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar southman
southman
13:42 29.04.2021.

Do daljnjega ?? Prvog ili drugog kruga izbora !?

Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:51 29.04.2021.

Šta, još nije osuđen? A ni ostala ekipa iz Slovenske 9, mu se još nije pridružila. Zato sirotinja odmah dobije po džepu, a ponekad i po bubrezima.

DJ
djordje
13:39 29.04.2021.

Dok ne prođu izbori.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije