Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kamena gromada teška tonu i pol, uletjela u dnevni boravak

Tri stijene sručile su se na kuće s s brda Stomarica. Najveća je završila u dnevnom boravku Joze J, druga je pala na terasu Anđelka J, a treća je oštetila ogradu Vodovoda
21. siječnja 2012. u 10:54 7 komentara 56 prikaza
stijena, kamen, gromada (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/11

Jozo J. (62) u petak oko 22 sata bio je u svojoj kući u Omišu kada se kamena gromada teška tonu i pol, sručila s brda Stomarica, probila armiranu betonsku ploču i završila u dnevnom boravku.

Druga gromada, teška oko jedne tone, pala je na susjednu kuću, u vlasništvu Anđelka J. (58). Oštetila je metalnu ogradu i zaustavila se na terasi. Usljed olujnog nevremena odronila se još stijena, teška oko pola tone i oštetila zaštitnu ogradu na zgradi Vodovoda.

Odrona je bilo i na sinjskom području. U mjestu Otišić, predio Ustića Draga, veća kamena gromada pala je na državnu prometnicu D1. Prometni policajci regulirali su promet naizmjenice, jednim kolničkim trakom do 23,30 sati, kada su djelatnici Županijskih cesta uklonili gromadu.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • excell:

    za vrijeme ljetovanja na jadranu u makarskoj rivijeri ,govorio sam domačinima kako su opasne stijene iznad naselja ,,,,oni su se smijali i govorili da su to sve\" žive stine\" ...vidim sad koliko su žive čak im u dnevnu dolaze u ... prikaži još!e u posjet ili na kavu

  • s☺r@n:

    Kad neće muhamed brdu oće brdo muhamedu. čuj excell-e Sljedeći put nek je napravi ispod nekog vulkana po mogućnosti poluaktivnog pa će reć da je to živa lava.

  • istima:

    Da... kad napraviš kuću ispod takve litice, onda znaš da si se Bogu preporučio...