Naslovnica Vijesti Svijet

Izraelski ministar: Izrael je jedina država koja ubija Irance

Mi smo Iran napali tisuću puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad zapovjednik vojske, nekad zapovjednik zrakoplovstva, ali to je koordinirana politika, rekao je.
21. srpnja 2019. u 17:31 26 komentara 918 prikaza
Tzachi Hanegbi
Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL

 Izraelski ministar izjavio je u nedjelju da je Izrael "jedina država na svijetu koja već dvije godine ubija Irance".

tanker Stena Impero JAČAJU TENZIJE Otkrivena snimka: Evo što se događalo prije otmice britanskog tankera

Ministar za regionalnu suradnju Tzachi Hanegbi izjavio je to u razgovoru za izraelski radio govoreći o pojačanim napetostima u odnosima između Irana i SAD-a.

Bio je to odgovor na pitanje o "opreznom držanju" Washingtona u vezi sa sporom između američkog bliskog saveznika Velike Britanije i Irana oko tankera koje su zaplijenile dvije zemlje.

Novinar je upitao Hanegbija što bi se dogodilo kada bi Izrael i Iran bili u takvoj situaciji.

"Mi smo Iran napali tisuću puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad zapovjednik vojske, nekad zapovjednik zrakoplovstva, ali to je koordinirana politika", rekao je.

Vojne snage SAD-a iranska Revolucionarna garda “Ako napadnete Iran, svijet će se pretvoriti u pakao”

"I kao što vidite odgovor Irana je vrlo suzdržan, ne zato što nemaju kapacitete, nego zato što znaju da s Izraelom nema šale", istaknuo je ministar.

Iranska tevevizija Press na to je reagirala tvitom: "Pogledajte kako Izraelci otvoreno i ponosno govore o ubijanju Iranaca!".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošloga je mjeseca rekao: "Izrael je stotine puta djelovao kako bi spriječio da Iran ojača vojnu pritusnost u Siriji, dok otvoreno i aktivno poziva i radi na uništenju Izraela".

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

  • PetiElement:

    Izraelci... uff.. "tko vas ne zna, skupo bi vas platio"

  • paul-umpe:

    udri benjamine svom silom

  • Pikador:

    ovako govoriti može samo fašista sirovi. Ovakvom diplomacijom Izrael će postići da svijet kaže da je Hitler imao pravo. Sramota za civilizaciju da izraelac o drugom narodu govori kao o zvjeri za odstrel. Sapienti sat.