Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORAVLJA SE

Cvitanoviću zaštita policije dok tragaju za napadačima

Mario Cvitanović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
23.09.2017.
u 10:39

Napad na Cvitanovića bio je pomno isplaniran. Napadači su ga zasigurno jedno vrijeme pratili, a kamere ih vjerojatno nisu snimile

Mario Cvitanović, pretučeni trener Dinama, kako se neslužbeno doznaje, dobio je policijsku zaštitu. A što se tiče potrage za njegovim napadačima, iz policije, kao i uvijek u takvim situacijama, poručuju da je kriminalističko istraživanje u tijeku. S obzirom na to da su napadači bili maskirani, pitanje je je li Cvitanović braneći se od udaraca uspio vidjeti neki detalj koji bi policiji mogao pomoći pri identifikaciji napadača koji su napad, po svemu što je od sada poznato, odradili poprilično profesionalno.

Očito je da su neko vrijeme pratili Cvitanovićevo kretanje, dočekali su ga pred zgradom u večernjim satima te ga napali na mjestu koje, koliko je bilo vidljivo na mjestu događaja, nije pokriveno videonadzorom. Nakon toga su pobjegli, a još nije poznato jesu li to učinili pješice ili vozilom.

Mario Cvitanović
1/6

Sve navedeno upućuje na organizaciju, a samim tim i naručivanje napada, koji izgleda kao upozorenje. Pitanje je samo je li to upozorenje bilo upućeno Cvitanoviću ili Zdravku Mamiću, koji je i sam bio napadnut prije mjesec i pol u Hercegovini.

Kako se doznaje, napad na Mamića kvalificiran je kao pokušaj ubojstva, no po svemu sudeći policija tapka u mraku. Za sada su samo uspjeli utvrditi kalibar oružja iz kojeg je pucano na Mamića, no ta ih informacija do sada nije dovela do počinitelja. Ima li kakvih poveznica između ta dva događaja, pitanja su kojima će se policija tijekom istrage morati pozabaviti. To znači da će morati pročešljati privatni i poslovni život Mamića i Cvitanovića u potrazi za motivom.

Iz Dinama ponavljaju da su ovi napadi dokazi sustavne hajke protiv kluba pri čemu kao moguće počinitelje označavaju navijače. No nejasno je na čemu čelni ljudi Dinama temelje takve tvrdnje kada je korisnih tragova malo, a i oni koji postoje u sebi nose potpis tipičan za upozorenja i poruke koje svojim metama šalje kriminalni milje.

Mario Cvitanović
1/21

Komentara 2

DO
Dobinov
11:16 23.09.2017.

To bi profesionalni detektiv lako riješio. Očito je da policija ne želi to razotkriti i štiti taj ološ koji sebe zove "Torcida".

CH
chanchir
21:50 23.09.2017.

digni se franjo i vrati im croatiu. ovaj hask,pardon,dinamo se raspada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije