Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET GODINA 'BIZNISA'

Blagajnica iz Zagreba godinama potkradala poslodavca: Novac od ulaznica stavljala u džep

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
08.09.2020.
u 14:44

Nejasno je samo kako je to uspjela raditi pet godina a da nitko to ne primijeti.

Zbog pronevjere "teške" 258.190 kuna osumnjičena je 56-godišnjakinja, a zagrebačka policija osim za pronevjeru sumnjiči je i za krivotvorenje  isprave. 

Djela za koja se sumnjiči, počinila je od siječnja 2014. do studenog 2019. Na području  Zagreba radila je u jednoj ustanovi te je naplaćivala ulaznice. Sumnjiči ju se da je tijekom tih pet godina kontinuirano protupravno prisvajala novac od prodanih ulaznica.

Da bi to prikrila u informatičkom sustavu u kojem se vodi blagajničko poslovanje navela bi da je ulaznica plaćena kreditnom karticom s  kojom nije niti bilo moguće kupiti i platiti ulaznice. Potom je, priopćila je policija, takve račune stornirala, a novac zadržala za sebe.

Nejasno je samo kako je to uspjela raditi pet godina a da nitko to ne primijeti.

Komentara 23

NE
nečešrazbojniče
17:25 08.09.2020.

Takvi se love ali oni koji maknu milijune dočeka zastara, pogreška institucije ili guljenje krompira a onaj koji sklone preko milijarde godišnje je i dalje gradonačelnik i to glavnog grada.

Avatar Asterix
Asterix
17:27 08.09.2020.

Sigurno se radi o državnoj ustanovi pa nikoga nije briga. Plaća sjeda, ili od ulaznica ili od dotacija

DU
Deleted user
17:22 08.09.2020.

4300 kn mjesečno, nije loše:) dvjestotinjak KN dnevno/radni dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije