Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neprocjenjivo

Kako ćemo ove zime lutati svijetom, učiti nove stvari od poznatih i ostati zdravi

Mastercard
Foto: Shutterstock
04.09.2020.
u 14:22

Možda nećemo tako lako putovati, ali to ne znači da ove godine nećemo moći uživati u novim iskustvima i upoznavati nove ljude

Tek što smo se navikli na ljetne temperature, predviđanja govore da nas uskoro čeka prevrtljiva jesen. Nažalost neće samo vrijeme biti prevrtljivo, jer će nas „novo normalno“ u nekim stvarima ograničavati i morat ćemo se prilagoditi na novonastalu situaciju. Nitko ne zna što slijedi, ali u jedno možemo biti sigurni, do kraja proljeća ćemo većinu vremena provesti većinom unutar naša četiri zida poštujući mjere socijalnog distanciranja i samoizolacije.

Mnogima je već ovo proljeće pandemija pokvarila neka dugo planirana nova iskustva, zbog čega smo otkazivali druženja, čupali kosu zbog (otkazivanja) nogometa i suznih očiju gledali slike s prošlogodišnjeg ljetovanja. Malo je reći da smo u ožujku i travnju bili zatečeni novom situacijom, ali nekako smo dočekali ljeto i na trenutak zaboravili na sve što nas je snašlo u ovoj godini za pamćenje. Međutim, ne treba očajavati, tehnologija je tu da nam pomogne vratiti kvalitetu života koju smo imali i prije, a možda nam čak i pokaže da postoje novi načini zabave, učenja i stvaranja onih „jednom u životu“ doživljaja koje ćemo pamtiti dok smo živi. A najbolje od svega, neke od njih mogu biti i besplatne.

Zato u nastavku ove turbulentne godine ne očajavajte, već iskusite neprocjenjive stvari koje su vam na raspolaganju!

Pogledajte jedinstveni rock koncert u srednjovjekovnoj tvrđavi

Foto: Priceless

Svaki grad skriva mjesta koja zrače posebnom energijom i koja se ne mogu prepričati već ih jednostavno morate doživjeti. Kada se radi o Šibeniku, onda je jedna od tih lokacija zasigurno Tvrđava sv. Mihovila, jer radi se o mjestu gdje je Šibenik nastao. Tvrđava je izgrađena u srednjem vijeku na brežuljku koji danas stoji usred grada i pruža predivan pogled na Šibenik i okolna mjesta. Tijekom godine na Tvrđavi se održavaju prestižni open-air koncerti, kazališne predstave i ostala važna događanja. Ove godine možete doživjeti jedinstveni ambijent Tvrđave sv. Mihovila iz udobnosti i sigurnosti vlastitog doma, uživajući u virtualnom koncertu hrvatskog indie rock banda Jonathan! Snimljen kao dio „Let's Rock!“ festivala, snimka dodatno uključuje intervju s članovima benda, kao i ekskluzivni pristup svemu što se događa iza scene velikog rock spektakla. Pogled na Šibenik, predivan kanal Sv. Ante i jedinstveni Jonathan očarat će vas kao da ste u Draženovom gradu usred ljeta.

(P)ostanite umjetnik

Foto: Priceless

Bojanke za odrasle nisu nikakva novost, međutim nova istraživanja iz godine u godinu pokazuju kako se ne radi o običnoj zabavi, već o aktivnosti koja dokazano smanjuje razinu stresa i napetosti, nešto što većinu nas muči. Zato oslobodite kreativca, a možda i dijete, koje čuči zarobljeno u vama i preuzmite besplatnu slikovnicu prikladnu i za djecu i za odrasle koju je dizajnirala poznata umjetnica Mirna Sišul. Dobit ćete tri ilustracije te upute koje je pripremila Mirna kako bi iz ničega stvorili vlastito malo umjetničko djelo, naravno, u stilu koja odražava Mirnin razigrani i eklektičan umjetnički izražaj. Smanjite stres, poradite na koncentraciji i zabavite se kao da su vam roditelji napokon dopustili da crtate po zidovima.

Pomozite vašem teenageru da lakše prebrodi krize

Foto: Priceless

Kao da teenagerske godine nisu dovoljno komplicirane same po sebi, sad je tu još i pandemija da nam svima dodatno pogorša stvari. Naravno da želimo sve najbolje našem djetetu, ali kako mu pomoći u situaciji u kojoj se i sami prvi put nalazimo i ne znamo sve odgovore? Srećom, tu su savjeti splitske poduzetnice Irene Orlović, koja je završila petogodišnju edukaciju za neuro lingvističkog psihoterapeuta pri njemačkoj krovnoj organizaciji DVNLP, a dodatno se usavršila na Mindsight Institutu kojega je osnovao dr. Daniel Siegel čije knjige je objavila u Hrvatskoj. Certificirana je od strane njemačke krovne organizacije DVNLP i kao NLP – trener. Savjeti su podijeljeni u dvije teme, prva koja se bavi samopouzdanjem djeteta koje se razvija u tim godinama i koje može imati veliki utjecaj na daljnji razvoj. Drugi  dio bavi se pitanjima i problemima kako svoje teenagere ukoriti i postaviti se prema njima bez da narušimo njihovo samopouzdanje, povjerenje ili narušite odnose koje ste imali do sada. Povezanost u obitelji vrlo je bitna u teškim vremenima poput zatvorenosti u vlastitom domu, a „dobri temelji“ u odnosima unutar obitelji osigurat će mir bez obzira kakve nas situacije očekuju u budućnosti.

I dok čekamo kraj pandemije, maštajući o privatnim lekcijama tanga u Argentini ili večeri u omiljenom restoranu s posebnom osobom, ostaje nam uživati u malim stvarima. Posjetite priceless.com, odaberite između mnoštva iskustava nastalih u Hrvatskoj i diljem svijeta te saznajte kako se možete dobro zabaviti iz sigurnosti vlastitog doma.

Sadržaj omogućio Mastercard

Advertisement

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije