Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGROKOR

Pogledajte uhidbeni nalog: Od 2006. godine iskazivali su precijenjene rezultate

Ivica Todorić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
16.10.2017.
u 10:09

Sumnjiče ga da je od 2006. godine u temeljnim financijskim izvještajima Agrokora poslovanje i financijski položaj Agrokora prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata.

Na više lokacija diljem Zagreba policija provodi istrage vezane uz aferu Agrokor. Bivši šef koncerna, Ivica Todorić, nalazi se u Londonu, odakle je poručio kako sprema obranu i tužbe "jer su mu povrijeđena ljudska prava".

Poručio je i da će biti dostupan institucijama pravne države kao i saborskom istražnom povjerenstvu. Također je poručio da ga ni uhićenja ni eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti neće spriječiti da podnese tužbu i da se obrani.

U uhidbenom nalogu stoji kako postoji osnovana sumnja da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz 279. st. 1. i 2. Kaznenog zakona te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 248. Kaznenog zakona.

Ivica Todorić
1/55

Sumnjiče ga da je od 2006. godine u temeljnim financijskim izvještajima Agrokora poslovanje i financijski položaj Agrokora prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata i financijskog položaja radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za većinskog imatelja dionica.

Optužen je za prikrivanje stvarnih troškova i dugovanja, kao i potraživanja Agrokora prema Ivici Todoriću.

Stoji i kako su u financijskim izvješćima lažno prikazivane obveze za izdane mjenice, kao i obveze prema dobavljačima za robu, koje suštinski nisu obveza prema dobavljačima za robu već sredstvo financiranja Agrokora.

 

Komentara 38

Avatar southman
southman
10:42 16.10.2017.

Od 2006. godine ? Znači punih 10 godina krivotvorenih financijskih izvješća i prikrivanja stvarnog financijskog stanja kompanije !? Nije loše. Nažalost i velika većina "manjih" poslodavaca u Hrvatskoj radi isto kako bi izvlačila lovu iz firme ili za neke druge mutne radnje, anadzor je praktično nikakav, a kad se i otkriju makinacije obično su kazne smijurija !

Avatar Becarina
Becarina
17:24 16.10.2017.

Pocetak Mesic, Vidosevic, projekt z.balkan... Najvise je pogodovano u vrijeme sdpeya, Rohatinski, Maras, Jakovina .. Nini Pavicu oprost poreznog duga, Matiji Babicu, Naredbe odozgor Milanovic, mislim da je i Slavko Linic morao slusati, buntovnika izbacili. Moguca je i "saradnja nekih iz Jacine ekipe.. Most je preoteo pravosudje i represivni aparat da upravo ovo zaustave , zagalamili kad su vidili da im propadao plan.

IK
ikbmibm
15:03 16.10.2017.

Plenković je s Ramljkom demotirao crvenu hobotnicu . Sudski procesi će trajati godinama, ali se u Hrvatskoj nikad više neće moći raditi na način kao u Agrokoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije