Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabrost bez premca

Dječak heroj: Automobilom završili u rijeci pa ocu spasio život!

Joshua Garcia
Screenshot/YouTube
05.07.2013.
u 17:24

Dječak je uspio sa sebe skinuti sigurnosni pojas te je otplivao do obale, popeo se nasipom i prešao ogradu, bosonog prehodao oko kilometar i pol te probudio majku koja je telefonom pozvala pomoć.

Maleni osmogodišnji Amerikanac Joshua Garcia šokirao je svoju obitelj i policiju jer je izašao iz automobila u rijeci, doplivao do obale te pozvao pomoć kako bi spasio svog oca koji je ostao u vozilu, piše Daily News.

Policija sumnja da je jučerašnjoj nesreći "kumovao" alkohol i prebrza vožnja. Automobil je prošao kroz zaštitnu ogradu, "poletio" zrakom te sletio na krov u rijeci Nashua u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Dječak je uspio sa sebe skinuti sigurnosni pojas te je otplivao do obale, popeo se nasipom i prešao ogradu, bosonog prehodao oko kilometar i pol te probudio majku koja je telefonom pozvala pomoć. Njegov ozlijeđeni otac još uvijek je bio zarobljen u automobilu.

Otac na udaru istrage

– Prilično je nevjerojatno da je osmogodišnjak to uspio napraviti – kazao je zapovjednik policije u Fitchburgu Paul Bozicas. Dječaka su odmah američki mediji proglasili herojem. Zahvaljujući njegovom pothvatu, vatrogasci su na vrijeme uspjeli izvući iz automobila i vode njegova oca Eugenia Garciju.

No, nakon što je preživio tu nesreću, otac se našao "pod udarom" policije koja istražuje je li alkohol i brza vožnja kriva za slijetanje s ceste. Dok policija istražuje nesreću, Joshua je oduzet obitelji te je dobio privremeno skrbništvo.

>>Dječak za dlaku izbjegao smrt: Čuo sam krike putnika dok su padali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije