Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEM revolucija

Bakićev projekt za računala za djecu: 'Ne uplaćujte više, prikupili smo dovoljno sredstava'

Nenad Bakić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
03.02.2017.
u 16:30

Cilj projekta iza kojeg stoji poduzetnik Nenad Bakić je podijeliti djeci u hrvatskim školama micro:bitove, računala koje je BBC dizajnirao za informatičko obrazovanje u Velikoj Britaniji

U crowdfunding kampanji obitelji Bakić prikupljeno je gotovo 282 tisuće dolara. Projektom "BBC micro:bit - STEM revolucija u školama" željelo se omogućiti djeci u hrvatskim školama računala koja je dizajnirao BBC za informatičko obrazovanje u Velikoj Britaniji.

Iako se očekivalo da će projekt prikupiti 60 tisuća dolara, donacija su omogućile neočekivani iznos koji će poslužiti djeci kako bi proširila svoja znanja.

"Reforma školstva u praksi, u STEM području, tako da svako dijete dobije primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju. Hakiranjem sustava iz 19. stoljeća prečicom u 21.! Croatian Makers je najveća inicijativa u našem školstvu! Oslanjanjem na veliki uspjeh Croatian Makers lige podijelit ćemo barem 3.600 micro:bitova, kao uvod u veći cilj: da svako dijete u 6. ili 7. razredu dobije po jedan već iduće školske godine", stoji na stranici kampanje na Indiegogou, platformi za grupno financiranje.

Bakić je na društvenoj mreži naglasio da više ne prikupljaju donacije jer je skupljeno dovoljno financijskih sredstava

- Znam da će mnogim ovo zvučati ludo, jer se u zadnja 2 do 3 dana kampanje obično prikupi jako puno sredstava (60-70% obično u prva i zadnja 2-3 dana ako se ne varam), ali vas molimo da uplaćujete u druge filantropske svrhe. Nama tek ako se javimo s novim projektom. Iako će novac u IRIM stići za tek oko 25 dana, mi smo pred-financirali trošak i 10.000 micro:bitova je već sletilo u Zagreb - poručio je.

>> Bakićev projekt prikupio više od 167.000 dolara: 'Želimo da svako dijete u 6. i 7. razredu dobije računalo'

>> Najpoznatiji profesor matematike u regiji ima novi portal za učenje matematike, fizike, kemije...

Komentara 4

DU
Deleted user
16:48 25.01.2017.

Njegov interes je prosiriti vidike djeci da ne budu jalni vjecni negativci kao Mimizo.

MI
Mimizo
16:14 25.01.2017.

šta je pozadina svega treba malo pojasniti odnosno koji je njegov interes u svemu tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije