Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMORJE U LP

Žapci završili s Europom, na pobjedu protiv Recca još će čekati

Mladost
Davor Puklavec/PIXSELL
13.11.2014.
u 00:15

Pokazalo se da je “legija stranaca” iz Sorija prejaka za pomlađene žapce. Koji su se vidljivo trsili, ali to nije bilo dovoljno.

Vaterpolisti Mladosti nisu uspjeli doći do priželjkivane pobjede nad Pro Reccom u uzvratnom susretu završnih kvalifikacija za Ligu prvaka. U Zagrebu su izgubili s 5:9, dakle s istom razlikom kao i u prvoj utakmici (9:13). Pokazalo se da je “legija stranaca” iz Sorija prejaka za pomlađene žapce. Koji su se vidljivo trsili, ali to nije bilo dovoljno.

- To je minimum ispod kojega mi ne možemo ići. Teško je bilo parirati Reccu koji ima 100 rješenja, ali ovo je bila fantastična škola za nas - istaknuo je trener Mladosti Vjeko Kobešćak, te objasnio zbog čega je uveo Pavića tek u 11. minuti pri omjeru 3:5.

- Nisam ga smio staviti od početka, još uvijek ga boli koljeno. No, Marcelić nije kriv za primljene pogotke.

Na klupi Pro Recca poznato lice, bivši mladostaš Igor Milanović. Kaže:

- Osjetio sam trnce od uzbuđenja kad sam ulazio na bazen Mladosti. Divan je osjećaj naći se ponovno u Zagrebu, vidjeti stare prijatelje. Mogu biti zadovoljan s dvije pobjede, ali u našoj igri još ima prevelikih oscilacija. Ne smije ih biti ako su nam ambicije da budemo prvaci Europe.

Trener Pro Recca potom se mogao pridružiti nekadašnjim suigračima iz reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato na OI u Los Angelesu 1984. godine. Trideset godina kasnije u Zagrebu se okupilo 11 od 13 igrača iz tog sastava da proslave jubilej. Došli su Deni Lušić, Božo Vuletić, Veselin Đuho, Zoran Roje, Milivoj Bebić, Goran Sukno, Perica Bukić, Tomislav Paškvalin, Igor Milanović, Dragan Andrić i Milorad Krivokapić. Izostali su samo Andrija Popović (poslanik u crnogorskom parlamentu) i Zoran Petrović koji živi u Kanadi. A nije bilo ni učitelja Ratka Rudića, koji je upravo s tom generacijom započeo svoju blistavu izborničku karijeru. Ratko je u Brazilu, nije mogao doći, ali je pozdravio društvo.

- Bili smo brzi, kao i prije 30 godina. Ovo smo okupljanje organizirali u samo sedam dana - izvjestio je Paškvalin.

A Andrić se prisjetio da su u oba olimpijska finala, u Los Angelesu, ali i četiri godine kasnije u Seulu gubili s 2:5.

- Tih 5:2 za suparnika je bio “naš rezultat”. On nas je obilježio, ali on je i znak mentalne snage, unutarnje kemije, a nju je opet pronašao Rudić - napomenuo je Andrić.

Primorje je u Rijeci pobijedilo Crvenu zvezdu s 15:8 (Radu 4 pogotka) i također s dvije pobjede plasiralo se u Ligu prvaka.

>> Primorje razbilo Kragujevčane u borbi za prvo mjesto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije