Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Vaterpolo

Velikan hrvatskog vaterpola prekinuo karijeru! 'Moje zdravlje nije optimalno'

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sport, poručio je Sukno
19. svibnja 2019. u 22:40 4 komentara 5451 prikaza
Sandro Sukno
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Sandro Sukno, legenda hrvatskog i svjetskog vaterpola odlučio je okončati igračku karijeru!

Iako smo se nadali drugačijem ishodu jedan od naših najboljih vaterpolista, više neće zaigrati za svoj Jug i hrvatsku reprezentaciju. Teška srca odlučio je reći zbogom najdražem sportu, a konačnu odluku o tome donio je u nedjelju.

- Iz zdravstvenih razloga odlučio sam okončati aktivnu igračku karijeru. Nakon temeljitih pregleda i sagledavanja kontrolnih rezultata, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji 100-postotno jamstvo zdravstvene sigurnosti. Otišao sam na operaciju u Clevelandu i u postupku oporavka učinio sve da ishod bude drugačiji, ali sada znam da se neću uspjeti vratiti suigračima u bazen. Ostat ću u vaterpolu u nekoj drugoj ulozi - poručio je Sandro u posebnom priopćenju.

Podsjetimo Suknu su u listopadu 2017., tada još kao igraču Pro Recca, talijanski liječnici utvrdili stanovite probleme sa srcem. Otada je on izvan bazena, u ožujku prošle godine podvrgnut je operacijskom zahvatu u klinici u Clevelandu (SAD), a opravak je išao relativno dobro. No, priželjkivani povratak u bazen izostat će.

- Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u posljednjih godinu-dvije. Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta - napomenuo je Sukno koji se u moru trofeja i medalja može podičiti i olimpijskim zlatom iz Londona 2012. te svjetskim zlatom iz Budimpešte 2017. godine.

 

Obratio se priopćenjem

Javnost je obavijestio priopćenjem kojeg možete pročitati u cijelosti.

"Poštovani prijatelji sporta,

kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

 

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

 

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.

S poštovanjem, Sandro Sukno", poručio je. 

 

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati