Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlukom Skupštine grada

Uspjela Stojakova i Šafranićeva misija - zagrebačkom sportu vraćeno 20 milijuna kuna

13.10.2022.
u 23:43

Na sjednici Gradske skupštine usvojen je rebalans gradskog proračuna s kojim je u proračun Sportskog saveza grada Zagreba vraćeno 20 milijuna kuna pa on sada iznosi 135 milijuna kuna

Dobra vijest za zagrebački sport pristigla je sa sjednice Gradske skupštine na kojoj je usvojen rebalans gradskog proračuna s kojim je u proračun Sportskog saveza grada Zagreba vraćeno 20 milijuna kuna. A upravo za tu svotu bio je umanjen ovogodišnji proračun SSGZ-a (sveden na 115 milijuna kuna) u odnosu na pandemijske 2020. i 2021. godinu kada se dobar dio natjecanja nije ni održavao.

"Ta sredstva će olakšati podmirenje iznimno povećanih troškova natjecanja naših sportaša, saveza i klubova u ovoj godini i vjetar su nam u leđa za kvalitativne promjene u sportu u Zagrwebu na kojima radimo", napisao je na svom Facebook profilu glavni tajnik SSGZ-a Tomislav Stojak.

A on je, uz predsjednika SSGZ-a, karatašku legendu Vjekoslava Šafranića, zacijelo najzaslužniji što se ovaj povrat sredstava i dogodio. Jer, obojica su u svojim javnim nastupima na taj manjak u proračunu ukazivali cijelo vrijeme još od izglasavanja proračuna za 2022.

No, vjerujemo da ovaj dvojac na tome neće stati i da će se truditi da se proračun za program javnih potreba u zagrebačkom sportu vrati na onih predpandemijskih 160 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije