Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrđena odluka HNS-a

Uefa odbila žalbu Hajduka, Dinamovi juniori idu u Ligu prvaka

Nyon: Susret juniora Dinama i Benfice u četvrtfinalu UEFA Lige pravaka mladih
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
31.08.2020.
u 23:00

HNS je zatražio pomoć Uefe u donošenju odluke, a preporuka je bila da se vodi prosjekom osvojenih bodova što je bila preporuka za još dio europskih liga.

Uefa je nakon provedenog postupka odbila svu pravnu argumentaciju Hajduka te zaključila da je u cijelosti osnovana odluka Izvršnog odbora HNS pa će shodno tome Dinamo nastupati u Uefinoj juniorskoj ligi prvaka i u sezoni 2020/2021., piše 24sata.

U trenutku prekida prvenstva Hajdukovi juniori bili su na prvom mjestu s dva boda više od Dinama, ali i s utakmicom više. Dinamo je imao zaostatak jer nije odigrao svoju utakmicu protiv Dugopolja i kako je odlučeno da se sezona neće nastaviti, oba kluba smatrala su da zaslužuju mjesto u Ligi prvaka mladih.

HNS je zatražio pomoć Uefe u donošenju odluke, a preporuka je bila da se vodi prosjekom osvojenih bodova što je bila preporuka za još dio europskih liga.

Istu metodu koristili su Francuski nogometni savez za konačan poredak Ligue 1, Velški nogometni savez za konačan poredak Prve lige, Engleski nogometni savez za konačan poredak ženske Premier League i Škotski nogometni savez za konačan poredak Premier League.

To je išlo u prilog Dinamu koji je tako bez obzira na ljestvicu poslan u Ligu prvaka mladih. Splićani se nisu s tim složili i smatrali su da bi oni trebali biti prvaci i ići u Ligu prvaka mladih, uputili su žalbu Uefi koja je odbacila njihovu argumentaciju.

Video - Slavlje igrača Dinama nakon pobjede nad Clujom

Komentara 6

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
00:08 01.09.2020.

Tko je sada kriv? Valjda Uefom vlada neka "crna ruka iz Međugorja.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
06:49 01.09.2020.

Kao da je to briga UEFA tko ide dalje. Da je HNS poslao posljednjeg na tablici UEFA bi i to prihvatila. To je bila i ostala odluka HNSa, a sada zele oprati ruke skrivajuci se iza UEFA. Mnogo bedno. Izdrzao sam dvije utakmice Dinama Istru i Osijek, a i lokomotivu sam gledao. Mnogo dobre ove sudije iz HNS. Tablica na kraju 1. Dinamo 2. Lokomotiva ... ostatak nevazno. I tako naveka ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije